Théréau: 'Ik heb een vormcrisis'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Théréau: 'Ik heb een vormcrisis'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Cyril Théréau, de Franse aanwinst van RSC Anderlecht, kampt naar eigen zeggen met een vormcrisis. In de verschillende oefenduels met de regerende landskampioen kon hij allesbehalve indruk maken. In een duel met Olympique Marseille in Martigues scoorde hij zijn eerste doelpunt voor paarswit, maar wel vanaf de strafschopstip.

"Ik wilde absoluut die strafschop trappen. Ik had een doelpunt nodig om vertrouwen op te doen en ik wilde scoren voor mijn familie die in het stadion zat. Mijn ouders wonen hier heel dicht bij en ik zie ze niet zo vaak", aldus de van Steaua Boekarest overgekomen aanvaller in Het Nieuwsblad.

"Anderlecht kreeg de echte Théréau nog niet te zien. Voor het eerst in mijn carrière kamp ik met een echte vertrouwenscrisis. Ik ben niet in vorm en op fysiek vlak voel ik me nog niet goed. Na mijn voetblessure van vorig seizoen heb ik een grote trainingsachterstand opgelopen ten opzichte van mijn ploegmaats. Drie maanden zonder voetbal heb ik onderschat. Ik weet dat iedereen bij Anderlecht veel meer van mij verwacht. Het is nu aan mij om twee keer harder te trainen dan de anderen en zo mijn matchritme terug te vinden", besluit Théréau die niet langer meer bij trainer Francky Vercauteren solliciteert naar een basisplaats.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties