Ger. Beerschot: Wat zonder Sterchele?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Ger. Beerschot: Wat zonder Sterchele?
Foto: © SC

Germinal Beerschot eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke zesde plaats met 51 punten. Dat was zelfs één punt beter dan de doelstelling die toenmalig coach Marc Brys zich gesteld had. Het minste dat men kon zeggen van het voorbije seizoen was dat het onregelmatig was. De overwinningen en nederlagen volgden elkaar in sneltempo op. Gelukkig kon men rekenen op doelman Luciano, topscorer Sterchele en Losada, de Argentijn die zich af en toe van zijn beste kant liet zien.

Wijzigingen in het tussenseizoen 

Tijdens de winterstop haalde Germinal Beerschot Kevin Roelandts en aanvaller Malki binnen. Ondertussen loopt enkel die laatste nog rond op het Kiel. Roelandts verliet Germinal Beerschot, terwijl Malki het momenteel uitstekend doet in de voorbereiding.

Germinal Beerschot kende een mooi seizoenseinde en eindigde op een mooie zesde plaats. Verschillende Argentijnenen werkten mee aan het succes van de Antwerpse club. Vooral Colman en Losada bleken een serieuze versterking.

Verwachtingen

De club van het Kiel is twee echte sterkhouders en publiekslievelingen kwijt, Luciano en Sterchele vertrokken tijdens de transferperiode. De eerst trok naar Groningen, de tweede bleef dichter bij huis en trok na veel aarzelen naar Club Brugge. Wie doelman Luciano zal vervangen is nog een vraagteken. Het zal gaan tussen de jonge Kenny Steppe of de meer ervaren Moons die van Lierse overkwam.

Ook François Sterchele vervangen is geen simpele opdracht. De club rekent daarvoor op twee spelers. Het haalde zowel Aristide Bancé als Tosin Dosumnu binnen. Ook Jurgen Cavens loopt nog steeds op het Kiel rond, maar kende vorig seizoen een groot probleem om de bal tussen de palen te krijgen. Ook op Malki kan Germinal Beerschot rekenen. De aanvaller liet alvast in de voorbereiding zien helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Ook in de verdediging en het middenveld verloor de club enkele sterke pionnen. Zo vertrok Igor Lolo naar Racing Genk en verliet Jonas De Roeck de club ten voordele van AA Gent. Germinal Beerschot haalde wel Lembi en weg bij Metalurg Donetsk en contracteerde Martijn Monteyne, de broer van die andere verdediger, Pieterjan.

Marc Brys moest voor de tweede keer opstappen en werd vervangen door Harm van Veldhoven. In zijn trainerscarrière was hij al actief bij Lommel, FC Brussels, en Cercle Brugge. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander wil alvast volop gaan voor Europees voetbal.

Spelers om naar uit te kijken: Bancé en Dosumnu

Eén van deze twee spitsen zal hoogstwaarschijnlijk het verlies van François Sterchele moeten opvangen. Of zullen beide spelers de goalgetters worden van Germinal Beerschot? Dosumnu liet eerder bij Germinal Beerschot al zien dat hij een echte killer kan zijn, en ook Aristide Bancé liet bij Lokeren al zien dat hij heel wat klasse heeft.

Toch kunnen beide spelers heel wisselvallig zijn. Gelukkig voor trainer Harm Van Veldhoven heeft hij nog een sterk aanvallend middenveld dat eventueel het verschil kan maken met Cruz en Losada – Colman.

Prognose Voetbalkrant: zevende plaats

Vorig jaar kende de Antwerpse club een bewogen seizoen met hoogtes en laagtes. Het wordt afwachten of trainer Van Veldhoven van deze gewijzigde groep een homogene ploeg kan maken die goed op elkaar ingespeeld raakt. Tijdens de voorbereidingen liet de groep alvast een goede indruk na, zij het dat de meeste overwinningen kwamen tegen kleinere ploegen. Enkel tegen Valenciennes ging het met 3-0 onderuit. Nadeel is ook dan zowel Né als Colman wegens blessures de competitiestart zullen missen.

Voetbalkrant.com denkt dat Germinal Beerschot niet verzwakt is, maar ook niet versterkt. Wij gokken alvast op de zevende plaats. [AN]


Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Germinal Beerschoy kampioen wordt, wint u 9100 Euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties