Lokeren test Senegalese belofte

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren test Senegalese belofte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren won zaterdag zijn eerste competitiematch thuis tegen STVV. Meteen een goede start voor Georges Leekens en de zijnen, maar er moet toch nog wat versterking komen. Vooraan zitten de Waaslanders nog wat krap en dus test Lokeren voor een paar weken de jonge Senegalees Mamadou Sakho. In tegenstelling tot wat enkele kranten laten weten, gaat het niet om de Frans-Senegalese verdediger van PSG, maar wel om een meer realistische piste uit Senegal. Sakho werd twee jaar geleden nog uitgeroepen tot de beste 16-jarige belofte van zijn land. Het is een snelle linksvoetige aanvaller van 18 jaar en zal aantreden in de oefenwedstrijd tegen Waasland op dinsdag. Lokeren volgt de speler al een tijdje en zal na zijn testperiode een evaluatie maken en de speler eventueel aanwerven.

Sporting Lokeren gaat ook nog altijd verder op zoek naar een flankverdediger. Marko Andic kwam er eerder al bij, maar het is duidelijk dat dit vooral een keuze van voorzitter Roger Lambrecht was en niet van zijn trainer. Bovendien bleek zaterdag dat de flankverdedigers de zwakke schakel waren in het team, dus een extra speler op die positie is een must. Ook met Nebojsa Pavlovic zou er nog onderhandeld worden. De vraagprijs van AA Gent voor de verdedigende middenvelder zou gezakt zijn, terwijl Lambrecht misschien beseft dat hij zijn geld eens op tafel mag gaan leggen. Een akkoord zou niet veraf meer zijn.

De Braziliaanse verdediger Joao Carlos staat daarentegen al geruime tijd in de belangstelling van vele clubs in Frankrijk en Nederland. Ook de Belgische topclubs kijken geïnteresseerd naar de prestaties van de klasbak. Na zijn sterke prestatie van dit weekend werd er weer druk gespeculeerd over de Franse interesse, maar Carlos wil daar zelf een einde aan maken : 'Ik ga nu zeker niet weg bij Lokeren. Ik wil nu eerst een goed seizoen spelen en later de overstap maken naar een grotere club. Bovendien voelt mijn gezin zich helemaal thuis in België.' Joao Carlos kampte vorig jaar met enkele blessures, maar bewees dus dat hij blessurevrij een topper is in België.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties