Misverstanden en twijfels ten huize Van der Vaart

Harald Berings
| 0 reacties
Misverstanden en twijfels ten huize Van der Vaart
Foto: © SC

Maandag maakte de Nederlandse bondscoach Marco van Basten zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interland tegen Zwitserland. In die lijst kwam ook de naam van middenvelder Rafael van der Vaart voor.

Vooral in Duitsland keek men ietwat vreemd aan tegen de selectie van de spelverdeler. De aanvoerder van HSV liet gisteren het UEFA Cup-duel met Honved schieten wegens een rugblessure, maar meldt zich binnenkort wél gewoon bij het Nederland elftal. Bondscoach Marco van Basten reageerde lachend.

De bondscoach lijkt op de hoogte te zijn van de wens van Raffie om naar Valencia te verkassen. In Duitsland suggereerde men dat de middenvelder een rugblessure simuleerde, om zo niet in actie te hoeven komen voor HSV. Van Basten hield zich vandaag echter van de domme. "Ik heb begrepen dat Van der Vaart weer fit is", glimlachte de coach.

Sylvie Meis, de vrouw van Rafael, verscheen onlangs heel wat minder lacherig in de media. De blonde schone zegt in een interview met het Duitse sensatiemagazine Bild dat zij al diverse dreigmails heeft ontvangen van kwade HSV-supporters. Bild publiceerde er één: "Verdwijn uit Hamburg, of anders..."

"Het is nu echt niet leuk meer", treurde de Nederlandse. "Ik ben bang en maak mij zorgen om mijn zoontje, zeker als Rafael niet thuis is." Een transfer naar Spanje is echter nog steeds niet in de maak. HSV heeft een brief naar Valencia en naar de FIFA gestuurd, met het verzoek om de spelmaker met rust te laten. De wereldvoetbalbond buigt zich eerstdaags over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties