6 goals in De Pinte-Lovendegem

Gentil Dossche

De wedstrijd voor de Beker van Oost eindigde op een gelijkspel tegen tweedeprovincialer JV De Pinte, na een slechte eerste helft en nadat Lovendegem ruim wisselde in de nasleep van de tweede helft.
De Pinte kreeg de beste kansen in de eerste helft en kwam na een halfuur na een vermijdbaar doelpunt op voorsprong. De grootste kans voor Lovendegem was voor Baatout die op doelman Van Loo knalde.

Bij het begin van de tweede helft kwam Bouchaala in de ploeg. Lovendegem dreigde onmiddellijk en na vijf minuten kon Bouchaala een goede voorzet over doelman Van Loo knikken. Lovendegem was duidelijk beter en een kwartiertje later was er een identieke fase en kopte Bouchaala opnieuw binnen. Vijf minuten later haalde Martens uit vanop 20 meter en de bordjes stonden op 1-3. Bij Lovendegem kwamen Ponnet, Kalkan en Roegiers in de ploeg en de aandacht verslapte. Er kwamen nog maar weinig kansen en achteraan vond De Pinte terug de weg: 2-3 na 35 minuten en vijf minuten later stond de 3-3 op het bord. De penalty’s eindigden op 5-4 voor De Pinte.
Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman, VandenBussche, Baatout, Martens, Sucaet, Camilleri. Invallers waren Ponnet, Bouchaala, Kalkan, Roegiers.