Antwerpen wint de Supercup

Antwerpen wint de Supercup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Topsport Antwerpen heeft in Berchem de Supercup gewonnen ten nadele van Action 21 Charleroi. De huidige landskampioen had echter wel verlengingen nodig om zijn tegenstander met 3-2 opzij te zetten.
 
Al nu 4 minuten rondde een behoudend gestarte Charleroi via Betinho een rake counter succesvol af. Charleroi kroop gegroepeerd terug en versmachtte elke Antwerpse doelpoging. El Haoual en Bali scoorden net niet. Kapitein Bachar wel toen hij door het centrum vrij kon oprukken en Fehrmann kansloos laten. Net voor rusten miste Bali de 2-1.
 
Bij kansen aan weerskanten speelden de doelmannen een opvallende rol. De 2-1 werd door de bezoekers massaal en fel gecontesteerd. Bachar draaide immers vliegensvlug - nog voor Charleroi de muur had geplaatst - een vrijschop met een krul in de verste hoek. Het mekkerende Charleroi kreeg daarbij tweemaal geel voor Zico en Fosse, maar de sfeer was verpest en van voetballen bleef nog weinig over. Bali stuitte op Fehrmann, Bachar trapte de enige tienmeter buitenkant paal, Morant redde op een knal van Fosse en het onwaarschijnlijke, en zeker niet onverdiend want Charleroi toonde meer aanvalslust, gebeurde 11 seconden voor affluiten toen weer Betinho voor de late 2-2 tekende.
 
In de verlengingen streefde Charleroi het nadrukkelijks winst na. Het lukte niet. Erger nog: 54” voor de tweede verlenging er zou opzitten, trapte Appie Idlaasri de 3-2 hoog in. De supercup bleef bijgevolg in Antwerpen maar de winst was zeker niet overtuigend. Ook al omdat bij Action 21 de gekwetsten Chaibai en Wilson nog niet van de partij waren.
 
Toeschouwers: 600
Scheidsrechters: Bultinck en Garcia.
Doelpunten: 4’ Betinho 0-1, 18’ Bachar 1-1, 34’ Bachar 2-1, 40’ Betinho 2-2 en 50’ Idlaasro 3-2
 
 
Wil ook jij door ons op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Download dan nu gratis en vrijblijvend de Voetbalkrant News Reader [ hier ]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties