Spanning boven- en onderaan

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Spanning boven- en onderaan
Foto: © SC

Zaterdagavond staan er naar goede gewoonte zes competitieduels op het programma. Daarbij opnieuw enkele interessante wedstrijden. Voetbalkrant.com blikt samen met u vooruit.

Racing Genk - Westerlo is de topaffiche van zaterdagavond. Genk zit wellicht weer vol vertrouwen na de zege op Germinal Beerschot, maar kan zich vandaag geen puntenverlies veroorloven. Westerlo daarentegen wil een derde nederlaag op rij vermijden.

AA Gent wacht een lastige verplaatsing naar Cercle Brugge. Cercle won zijn eerste twee thuiswedstrijden vrij gemakkelijk en wil die goede lijn doortrekken. AA Gent heeft dan weer iets goed te maken na het onverwachte puntenverlies tegen Zulte Waregem. Pikant detail: het wordt de eerste keer dat coach Trond Sollied terugkeert naar het Jan Breydel Stadion, waar hij jarenlang met Club Brugge het Belgische voetbal domineerde.

Onderin bestrijden Dender en Sint-Truiden elkaar. Beide teams werden voor het seizoen steevast getipt als degradatiekandidaten en slagen er tot nog toe nauwelijks in om die status van zich af te werpen. Dender sprokkelde slechts één (bijzonder knap) punt, Sint-Truiden slaagde zelfs daar niet in. Vanavond is het dus van moeten voor beide teams.

Dat geldt ook voor FC Brussels, dat net als STVV nog geen enkel punt wist te sprokkelen. Met Roeselare wacht alvast een taaie klant, want de West-Vlamingen doen het tot nog toe veel beter dan verwacht. Zetten de troepen van Dirk Geeraerd hun positieve reeks verder?

Ook in Lokeren mag men meer dan tevreden zijn met de seizoensstart. Zeven op twaalf is beter dan verwacht, aldus Georges Leekens. Met een zege tegen KV Mechelen kunnen de Waaslanders zelfs meteen de kaap van de tien punten ronden. Al wordt dat geen evidentie, want KV zit vol vertrouwen na het gelijkspel tegen Club Brugge.

Germinal Beerschot ten slotte moet op zoek naar de punten op het veld van Zulte Waregem. De Antwerpenaren branden van ambitie, maar sprokkelden tot nog toe slechts vier puntjes. Nieuw puntenverlies is dan ook uit den boze. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties