HVHb: 'Geflaterd als Mbokani Standard aan titel helpt'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
HVHb: 'Geflaterd als Mbokani Standard aan titel helpt'
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani verkeert in een bloedvorm bij zijn club Standard Luik. Vorig seizoen verdedigde hij nog de kleuren van landskampioen Anderlecht voor wie hij op het einde van vorig seizoen nog een aantal belangrijke doelpunten kon scoren in de beker en de competitie. Anderlecht liet hem gaan omdat de relatie tussen beide partijen om verschillende redenen verzuurd was geraakt.

"Als ik op het einde van dit seizoen moet vaststellen dat Mbokani Standard landskampioen heeft gemaakt, dan zal ik toegeven dat we geflaterd hebben. We kenden de kwaliteiten van Mbokani. Dat is ook de reden waarom we hem destijds op aanraden van onze scouts van Congo naar hier hebben gehaald en hem een contract voor één seizoen hebben gegeven", aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in de krant Gazet van Antwerpen.

Volgens Van Holsbeeck had Mbokani last van de concurrentiestrijd in de aanval. "Hij was één van de vijf spitsen en moest de concurrentie aangaan met Nicolas Frutos, Mohamed Tchité en Mbark Boussoufa. Dan is het logisch dat hij lang niet aan spelen toekwam. Er was ook nog een tweede probleem. In Congo was Mbokani een echte ster en hij kon moeilijk aanvaarden waarom hij hier zo weinig speelde. Hij leefde ook iets te veel op zijn 'Afrikaans'. Bij een topclub is een uur een uur. Op het einde van het seizoen was de relatie dan ook verzuurd", besluit van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties