Blanpain: 'KBVB-bobo's zijn amateurs'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blanpain: 'KBVB-bobo's zijn amateurs'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Blanpain, professor emeritus arbeidsrecht aan de KU Leuven, heeft in de krant Gazet van Antwerpen zwaar uitgehaald naar de Belgische voetbalbond en diens leiders. "De afgelasting van tweede en derde klasse had vermeden kunnen worden als de voetbalbond niet door amateurs geleid werd", dixit Blanpain.

"De bond heeft hier zelf voor gezorgd. De bondsregels zijn ondoorgrondelijk, vaag en afstands. Ze dienen de sport al lang niet meer. Voetbal is al lang geen spelletje meer maar een maatschappelijk en economisch gebeuren. Er is veel geld mee gemoeid. Bijgevolg moet er dringend een doorlichting volgen van de reglementen en de manier waarop de bond nu wordt geleid moet ook bekeken worden", gaat Blanpain verder.

Woensdag vindt er een crisisvergadering plaats in Brussel. Daarbij zullen alle tweede- en derdeklassers aanwezig zijn. Zij moeten allemaal instemmen dat Namen en Geel tweedeklassers zullen zijn. Het wordt alvast een moeilijke bevalling want her en der is er protest.

"Ik raad voorzitter François de Keersmaecker aan, nota bene een oud-student van mij, om een bemiddelaar van de minister van Sport bij de vergadering te betrekken. Alleen een onafhankelijk iemand kan het vertrouwen van de clubs winnen. Deze week zal er toch een oplossing moeten gevonden worden. Het kan toch niet dat er volgend weekend ook niet gespeeld zal worden. Dat is sociaal onaanvaardbaar", besluit Blanpain zijn kritisch betoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties