Vrancken: 'Laat Anderlecht maar komen'

Vrancken: 'Laat Anderlecht maar komen'
Foto: © SC

Racing Genk kroonde zich tot winnaar van het weekend na een 1-2 overwinning op Sint Truiden. De Genkenaars kregen voldoende kansen, maar kregen het in de tweede helft toch nog warm. “We speelden veel te zwak na de rust”, bekent Hans Cornelis. “We kregen de kansen maar weigerden ze af te maken. Dat is al heel het seizoen ons probleem. We missen scherpte voor doel en kunnen niet uitlopen op de tegenstander.”
 
Wouter Vrancken treed zijn ploegmaat bij. “We laten het na om het af te maken. Als we nog één doelpuntje meer maken, krijgt Sint-Truiden er misschien vijf of zes binnen. We waren gewoon veel te nonchalant in de afwerking en vergaten in de tweede helft te voetballen."
 
Het werden dus geen vijf of zes doelpunten. Na 8 minuten zag het er zelfs even heel slecht uit voor Racing Genk, maar Vrancken zette de bordjes echter al snel terug gelijk. De middenvelder kopte een vrije trap van Soetaers mooi voorbij Boeckx in doel. “Zo wil ik ze elke week krijgen”, gooit hij een complimentje naar zijn ploegmaat. “Hij kwam perfect. Ik had hem scherp aan de eerste paal gevraagd en kon Hayen misleiden door rond heel de verdediging te lopen.”
 
Dankzij deze overwinning klimt Genk naar de derde plaats in het klassement op één punt van Anderlecht en drie van Standard. “Iedereen sprak over onze slechte start, maar we staan toch terug bovenaan. Laat Anderlecht volgende week maar komen”, aldus Vrancken. Frankie Vercauteren is gewaarschuwd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties