Toppers en floppers: week  7

Voetbalkrant.com zet zoals gewoonlijk de toppers en floppers van afgelopen weekend uit het binnenland op een rijtje.

Als we het over toppers en floppers hebben dan kan het gaan om spelers, maar ook om trainers, supporters of zelfs de hele ploeg. Veel zal afhangen van de prestaties van de clubs en spelers in kwestie. Ook dit weekend was de selectie niet evident, maar vonden we toch de nodige uitschieters.

Toppers

Maandagavond won Standard met 2-1 van Westerlo. Op zich niet echt verwonderlijk ware het niet dat Standard vooral in de eerste helft niet echt goed speelde en met tien man verder moest na de uitsluiting van Sarr.
De Luikse club kwam op eigen veld wel in de eerste minuten op voorsprong na een vrije trap van Toama. Westerlo, dat in de verdediging Vanaudenaerde en Evens moest missen bracht het beste voetbal. In de twintigste minuut kon Dirar keeper Renard verschalken. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Standard weer op gang met een goede doelkans, een stiftertje van Mbokani.
Net voor de rust mocht Sarr na een vreselijke tackle op Dirar iets vroeger dan de rest gaan douchen.
De tweede helft liet verbetering zien op Sclessin en zowel Defour als Mbokani lieten zich opmerken. Kort voor tijd kreeg Standard weer een vrije trap net buiten de zestien en het was weer Toama die hem in doel schoot. Al bij al een goede prestatie voor een ploeg die een helft met een man minder moest spelen.

De 22-jarige Nikica Jelavic was tijdens de wedstrijd van Zulte Waregem tegen KV Mechelen goed voor twee assists. In de 70e minuut voorzag hij Nathan D’Haemers van een goede bal en luttele minuten later deed hij net hetzelfde voor Kevin Roelandts. Hiermee bevestigt Jelavic zijn goede vorm want vorige week wist hij het Anderlecht door twee tegendoelpunten al knap lastig te maken.

Bij Bergen is Alessandro Cordaro goed bezig. In de uitwedstrijd op Dender was hij een van de spilfiguren in de ploeg. Na de rust kon hij Juanma opzij zetten waardoor Landu Tubi de 0-2 op het bord kon zetten.

Floppers
Club Brugge speelde uit bij Charleroi en bleef daar steken op een 1-1 gelijkspel. Coach Mathijssen kan voorlopig het tij niet doen keren bij Club Brugge. Het is een zwalpende ploeg die zowel hoogtepunten als dieptepunten kent en er niet in slaagt om regelmaat in hun spel te brengen. Sterchele redde de eer voor Brugge maar een glansrijke prestatie van de ploeg was het niet.

Het gaat niet goed met STVV. Eerder in de week nam trainer Valère Billen ontslag omdat hij de vond dat hij geen greep meer had op de spelers. Hij werd vervangen door eeuwige redder Peter Voets en Poll Peters. De match uit bij Brussels had een keerpunt moeten zijn maar dat werd het niet. Hoewel Sint-Tuiden technisch een stuk beter speelde dan Brussels, slaagde het er niet in om een eerste punt binnen te halen. Voor de rust kregen de bezoekers twee goede kansen die op een doelpoging van Sishuba uitdraaiden. Jammer genoeg voor de Limburgers vond die telkens keeper Nys op zijn weg. Een totaal onverwacht doelpunt van de Tjech Fort bezorgde STVV een koude douche en het moeizaam opgebouwde vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon. Toen Gorius de tweede treffer voor Brussels binnenwerkte was het over en out voor STVV.

Het afgelopen weekend gingen verschillende grensrechters in de fout maar één van hen, die bij de wedstrijd tussen Cercle Brugge - Germinal Beerschot naast de lijn stondn had een echte offday. Tot twee keer toe werd een volledig terecht doelpunt, telkens van Malki, wegens denkbeeldig buitenspel afgekeurd. Niet dat Germinal Beerschot zo goed speelde, maar het had in plaats van een gelijkspel misschien wel de drie punten kunnen binnenhalen zonder de flaters van de lijnrechter. [AN]