Groningen houdt eindelijk de punten thuis

Jimmy Wouters

FC Groningen heeft voor de eerste maal dit seizoen gewonnen in de eigen Euroborg. De Noorderlingen wonnen moeizaam met 1-0 van Sparta Rotterdam.

De wedstrijd tussen Groningen en Sparta was er eentje van een heel bedenkelijk niveau. In de eerste helft stond er eigenlijk maar een ploeg op het veld, namelijk de thuisploeg. Desondanks waren de aanvallende impulsies van Groningen maar bijzonder mager.

Vlak na rust kwam Groningen op voorsprong nadat de complete Sparta defensie stond te slapen. Zo mocht Goran Lovre totaal ongehinderd een voorzet van Bruno Silva aan de tweede paal in doel werken.

Sparta probeerde vervolgens wel om terug in de wedstrijd te komen, maar de ploeg was op geen enkel moment echt gevaarlijk.