Opwijk wint verdiend van Wevelgem

Na de wedstrijd was er maar een woord toepasselijk: eindelijk. Eindelijk krijgt KSK Opwijk loon naar werken na een wedstrijd tegen een West-Vlaamse ploeg. De overwinning was oververdiend, daar was vriend en vijand het achteraf over eens.

Wevelgem, met Gilbert Bodart als trainer, bracht een stevige ploeg tussen de lijnen, maar na amper een minuut spelen was het al groot alarm achterin bij de bezoekers. Na een prachtige een-twee tussen Dimitri De Buyser en Kamal Boujemaoui kwam eerstgenoemde in schietpositie, maar zoals zo vaak in de vorige wedstrijden ging de bal… tegen de deklat. De bezoekers waren vooral gevaarlijk bij stilstaande fases, bij een hoekschop in de vierde minuut moest Gunter Magits bij de pinken zijn op een kopbal van Reda Hakam. Opwijk liet het niet aan zijn hart komen, een minuut later veroverde Boujemaoui de bal in het middenveld, zette een ren op naar doel en trapte net over. Diezelfde Boujemaoui was weer betrokken bij de volgende gevaarlijke fase voor de bezoekende muit, op voorzet van De Buyser trapte hij in het zijnet. Halverwege de eerste helft was het opnieuw de beurt aan De Buyser om het te proberen, maar Peter Deldaele ging goed plat. Toch kregen ook de bezoekers een uitstekende kans, via een carambole kwam de bal in de voet van de vrijstaande Brahim Chadili wiens schot op de buitenkant van de doelpaal terechtkwam. Opwijk bleef meester, Boujemaoui bracht van op links de bal bij Kalukembi Koffi, die in een tijd trapte, maar wel naast. En het spook van bevordering A bleef verder als een doem boven Opwijk hangen want even voor de pauze belandde een schot van Boujemaoui alweer op de doelpaal. Ook de bezoekers kregen nog een kans na hoekschop, maar Magits liet geen steek vallen.

Het was nadien lang wachten op een volgende kans, maar het was dan wel bingo. Een afgeweerde bal viel even voorbij het uur in de voeten van De Buyser, die met een grondscherend schot net naast de doelpaal Deldaele geen schijn van kans liet (1-0). Toch was tien minuten later alles te herbeginnen. Na een eerder ongelukkige tussenkomst van de verder uitstekend spelende Sven Buelens wees de scheidsrechter naar de stip. Bouzid liet de kans van op elf meter niet liggen (1-1). De vreugde van Wevelgem was van korte duur want even later werd De Buyser toen de bal niet in de buurt was van de sloffen gelopen net voor het strafschopgebied. Een ideale plaats voor een vrije trap, schuin rechts voor doel. Dat dacht ook Sven Gheeraert die met een heerlijke krulbal in de winkelhaak de thuisploeg weer op voorsprong bracht (2-1). Wevelgem herstelde zich niet meer van die klap, integendeel, Opwijk kreeg nog twee enorme kansen. Eerst bracht Boujemaoui de bal van op links voor doel, Gregory Capidis kwam net iets te kort om af te werken. En net voor het eindsignaal isoleerde diezelfde Capidis met een mooie doorsteekbal Mathias Van Steenberghe voor doel, maar deze geraakte niet voorbij Deldaele.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert, De Boeck, Koffi (80’ Van Steenberghe), Stanus, De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert (89’ Delahaye) en De Buyser (81’ Capidis).
KSK Wevelgem City: Deldaele, Dever, Porteman, Leveque (52’ Antunesse), Demeer, Baino (46’ Bouzid), Chadili (68’ Maes), Hakam, Jouda, Amri en Verzele.
Doelpunten: 63’ De Buyser (1-0), 73’ Bouzid (1-1), 76’ Gheeraert (2-1).