Arsenal na rust langs Bolton

Kristof Blomme

Arsenal blijft leider in de Premier League. De Gunners klopten Bolton met 2-0. Het duurde tot twintig minuten voor affluiten voor Touré de ban kon breken. In de slotfase verdubbelde Rosicky de voorsprong nog.

Bolton stond voor deze wedstrijd op een voorlaatste plaats. Het begon dan ook met veel engagement en enkele felle tackles. Arsenal liep in de val en kwam weinig aan voetballen toe. Vooral Fabregas liep gefrustreerd rond. Adebayor was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Twee kopballen misten echter richting. Ook pogingen van Gallas en Eduardo misten doel, waardoor de rust werd bereikt met een logische brilscore.

Na een fout van McCann kreeg Eboué de ideale mogelijkheid om het zijn ploeg gemakkelijker te maken. De Ivoriaan trapte van dichtbij echter onbesuisd over. Arsenal bracht Bolton wel steeds vaker in de problemen. Een schot van Fabregas werd gepakt door Jaaskelainen. Ook Adebayor haalde uit, maar zijn knal vloog over. Twintig minuten voor het einde was het eindelijk raak. Fabregas legde de bal breed en Touré vlamde onhoudbaar binnen. Even later kwam Adebayor oog in oog met de bezoekende doelman. Hij week echter teveel uit en weg was de kans. In de slotfase zette Rosicky nog de eindstand op het bord, na knap voorbereidend werd van Walcott.