Sonck: 'Moest 4-0 of 5-0 zijn'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'Moest 4-0 of 5-0 zijn'
Foto: © SC

Wesley Sonck brak tegen Dender, net zoals met België tegen Armenië, opnieuw de ban voor Club Brugge. "Een traditie? Zolang we winnen is het goed", aldus de Ninovieter.
 
Het duurde wel 45 minuten vooraleer Club zijn eerste echte kans kon afdwingen. "We wisten dat Dender niet kwam om te winnen. Dat heb ik bij Genk ook al veel meegemaakt en dat is niet meer dan normaal. Je moet dan gewoon naar jezelf kijken en proberen die kansen te forceren." Club Bruge leek daar echter wel heel geduldig mee om te springen. “Dat geeft misschien een verkeerde indruk, maar we moesten inderdaad lang wachten op kansen. Uiteindelijk moest het toch nog 4 of 5-0 zijn."
 
Voor de rust liep Sonck naar goede gewoonte te roepen en te mekkeren op zijn ploegmaats. "We moesten sneller spelen, anders kwam Dender veel te gemakkelijk terug in positie. Ze kunnen dat niet blijven belopen en dan komen er sowieso kansen." Sonck is geen voorstander van een 4-3-3, maar voelt zich blijkbaar wel goed in het systeem van Jacky Mathijssen. "Je moet je aanpassen als voetballer, maar ik krijg in dit systeem veel ruimte. We wisselen regelmatig van positie zodat ik niet tegen de lijn moet blijven plakken. Iedereen kent de looplijnen en weet wat hij moet doen."
 
Door het puntenverlies van Racing Genk tegen Moeskroen staat Club Brugge alleen tweede. "We moeten vooral naar onszelf kijken. Het is nu wel leuk voor ons, maar iedereen verliest wel eens punten. Ook wij gaan nog punten verliezen. Je kan niet een heel seizoen winnen." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties