Leekens : 'Positieve sfeer sleutel tot succes'

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Leekens : 'Positieve sfeer sleutel tot succes'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat goed met Sporting Lokeren. Met 17 punten op 30 kan voorzitter Roger Lambrecht dan ook erg tevreden zijn over coach Georges Leekens. Hij zette de ploeg weer helemaal op de rails na de degradatiestrijd van vorig seizoen. Een sterke basiself aangevuld met een goede bank zorgen voor succes. Zaterdag zorgden twee invallers voor de zege, maar volgens Leekens ligt de reden nog ergens anders. "Mijn verdienste ligt eerder op het vlak van teambuilding. Mijn eerste doelstelling was om een positieve sfeer te creëren en de druk weg te nemen. Invallers moeten ondervinden dat ze van groot belang zijn.  Daarom noem ik hen liever allemaal basisspelers. De kunst bestaat erin ontgoochelingen om te zetten in positieve energie", zegt de ex-bondscoach in Sportwereld.

Over invaller en matchwinnaar Aboubacar Camara Mbaye had de coach dit te zeggen : "Mbaye is een schitterende speler met een fantastische mentaliteit. Hij kan zichzelf dankzij zijn positivisme uit een dipje halen. Hij is natuurlijk geen dragende speler van het type Kristinsson. In Brugge speelde hij een sterke wedstrijd. Camara kan met een individuele actie het verschil maken, maar voetbal blijft een collectieve sport. Individueel succes mag niet primeren op het ploegbelang."

De positieve sfeer is dus de sleutel in Lokeren. "Ik denk dat we tot dusver het maximale rendement hebben gehaald. Ik ben ook tevreden omdat er keihard wordt gewerkt en we progressie vaststellen. De club werkt constant op allerlei domeinen de kleine minpuntjes weg, ook op het vlak van omkadering. Op die manier ondersteun je de positieve sfeer en zijn spelers graag in Lokeren", zegt een tevreden coach. Een illustratie daarvan is de jacuzzi, die de spelers zaterdag met een overwinning konden inwijden. "De spelers waarderen al deze kleine inspanningen van de club enorm. Daarom ook dragen ze bij tot de positieve sfeer in de groep."

Toch kan het nog beter bij Lokeren qua spelersmateriaal. Vooral in de spits zit de coach krap. Dominic Foley zou al een mondelinge overeenkomst hebben om bij de winterstop over te komen. "Ik verheel niet dat Foley een schitterende voetballer is. Hij ligt echter nog onder contract bij Gent. We volgen momenteel een vijftigtal spelers in binnen- en  buitenland. Het moet gaan om voetballers die een meerwaarde kunnen brengen aan de ploeg én ze moeten ook financieel haalbaar zijn. We hebben niet voor niets al een aantal testspelers weggestuurd. Wlodek Lubanski is naar Polen gereisd om daar contacten te leggen."
Afwachten dus hoelang het succesrecept van Leekens zijn werking heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties