Cornelis: 'Het is geen wedstrijd van Sonck'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cornelis: 'Het is geen wedstrijd van Sonck'
Foto: © SC

Terwijl in de aanloop naar de topper tussen Racing Genk en Club Brugge alle aandacht naar Wesley Sonck gaat, staat met Hans Cornelis bij de Limburgers ook een speler oog in oog met zijn ex-club.
 
“Er wordt meer over Sonck gesproken dan over de wedstrijd zelf”, reageert Cornelis. “Hij is bekend en goed bezig, maar het is niet de wedstrijd van Sonck, hé. We gaan ons ook niet alleen op hem concentreren, want dan ga je andere gevaarlijke spelers uit het oog verliezen.”
 
Iets wat ze bij Genk beter niet kunnen doen na het puntenverlies tegen Moeskroen. “We stonden voor een moeilijk drieluik (Moeskroen - Club Brugge – Lokeren, nvdr) en hebben het eerste deel niet goed afgesloten. We kunnen dus best drie punten pakken tegen Brugge. We móéten niet winnen, maar als we een mooie verderzetting willen is het wel aangeraden. Anders blijven we met één of twee op zes achter.”
 
Maar het zal niet gemakkelijk worden, want Club prijkt, ondanks minder voetbal, wel op de tweede plaats. “Ze hebben negen op negen, maar ik heb gehoord dat het niet met het mooiste voetbal is. Bovendien zouden er strubbelingen binnen de ploeg zijn. Daar moeten wij gebruik van maken. We moeten sterk starten en ze geen vertrouwen geven. Dan kunnen we een goed resultaat neerzetten.”

"Sluit terugkeer naar Club niet uit"

Hans Cornelis
speelde twaalf seizoenen voor Club Brugge. “Dit blijft een speciale wedstrijd voor mij. Mijn familie, vriendin en ikzelf zijn afkomstig uit de buurt en bij de uitslagen ga ik altijd eerst op zoek naar Club Brugge. Een terugkeer is nooit uitgesloten, maar dat is momenteel niet aan de orde.” Bij blauw-zwart wordt Brian Priske, ook rechtsback, de laatste weken zwaar op de korrel genomen door het publiek. “Het is niet omdat ze daar een probleem hebben, dat de naam Cornelis direct moet vallen. Ik heb nog met Priske gespeeld en hij is een goede voetballer, maar mist op dit moment het vertrouwen. Dan wordt het moeilijk. Als hij één goede wedstrijd speelt, krijgt hij het publiek terug achter zich en is hij weer vertrokken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties