Pfister gaat Kameroen leiden

Pfister gaat Kameroen leiden
Foto: © SC

YAOUNDE – Otto Pfister is de nieuwe bondscoach van Kameroen. Dat wist de staatsradio vrijdag te melden. Volgens die staatsradio tekende de Duitse coach een contract dat ook werd ondertekend door Augustin Edzoa, de minister van Sport.
 
Kameroen was op zoek naar een nieuwe bondscoach sinds Arie Haan er de brui aan gaf in februari. De Nederlander stapte op na een conflict over zijn contract. Sindsdien deed Jules Nyongha dienst als waarnemend bondscoach. Pfister moet het land leiden tijdens de African Nations Cup dat in januari in Ghana wordt gehouden. Kameroen werd op de vorige editie verrassend in de kwartfinale geëlimineerd en dat koste toen de Portugees Artur Jorge zijn job.
 
Pfister heeft al heel wat ervaring met het Afrikaans voetbal. Zo won hij ooit de Afrikaanse Beker voor Bekerwinnaars met het Egyptische Zamalek en plaatste hij zich verrassend met Togo voor de Wereldbeker in Duitsland. Daar haalde het land vooral het nieuws omdat de spelers staakten toen er een dispuut was over de premies. Pfister was daarna aan de slag bij het Soedanese Al Merreikh.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties