Brys doet hoogdagen herleven in Moeskroen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brys doet hoogdagen herleven in Moeskroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat Excelsior Moeskroen voor de wind. Marc Brys, sinds dit seizoen trainer van de grensploeg, schrijft er geschiedenis. Het is zeven jaar geleden dat les Hurlus zo snel de kaap van twintig punten rondden. Dat was toen nog onder leiding van Hugo Broos. Vorig seizoen moesten de Henegouwers wachten tot februari vooraleer er twintig punten werden gerealiseerd.

In het seizoen '00-'01 haalde Moeskroen een 10 op 18 in uitwedstrijden. Nu haalde men zelfs 13 op 18. In het allereerste seizoen van Moeskroen op het hoogste niveau werd er 22 op 33 gehaald onder Georges Leekens. Na diens vertrek naar de Belgische voetbalbond sloot de club het seizoen af op een sensationele derde plaats. Of het dit seizoen even goed zal gaan, valt nog af te wachten. Brys slaagde er in ieder geval in om van een team dat met haken en ogen aaneen hing, een sterk geölied geheel te maken.

Het enige wat nog ontbreekt is een overwinning tegen een topteam. Tegen Anderlecht en Club Brugge werd er onverdiend verloren terwijl Genk met een punt wegkwam uit Le Cannonier. Vrijdag komt leider Standard over de vloer en dat wordt een heuse topper. Het kan ook best een aantrekkelijke wedstrijd worden want beide teams, Moeskroen (20) en Standard (27), waren dit seizoen al erg productief.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties