Cercle Brugge blijft verbazen

Cercle Brugge blijft vriend en vijand verbazen. Groen-zwart blijft netjes meedraaien in de top drie van de hoogste klasse door een 0-2 overwinning op het veld van Bergen.

Cercle Brugge begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na drie minuten was het prijs. Honour Gombami was de thuisdefensie te snel af en prikte de 0-1 tegen de touwen. Een schitterende start voor de bezoekers. Na het openingsdoelpunt nam Cercle Brugge wat gas terug en kwam Bergen beter in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar zowel François Zoko als Ilja Stolica konden niet scoren. Net voor de rust werd Cédric Berthelin uitgesloten voor een wel erg flagrante handsbal net buiten de zestien en zo moest Bergen met tien verder.

Na de koffie probeerde Bergen terug te komen, maar de Draken slaagden er niet echt in grote kansen te creëren. De dreiging kwam doorgaans uit de tweede lijn. Cercle sprong slordig om met de ruimte en vergat een geruststellende marge op te bouwen. Gelukkig hadden de bezoekers het geluk aan hun zijde en zorgde Kristof Snelders even voor het affluiten voor de geruststellende 0-2 voorsprong. [AN]