Profliga overweegt Studio 1 te schrappen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Profliga overweegt Studio 1 te schrappen
Foto: © SC

Dit seizoen loopt het televisiecontract tussen de Belgische profclubs en Belgacom af, en dus moet er onderhandeld worden over een nieuwe overeenkomst. Om de waarde van het contract te verhogen, introduceerde de Profliga het kerstvoetbal en denkt het na over een competitiehervorming. De derde stap zou het verhogen van de exclusiviteit kunnen zijn. De Profliga overweegt immers om de voetbalsamenvattingen op het openbare net grondig in te perken.

Daarbij wordt vooral het zaterdagavondprogramma Studio 1 geviseerd. Zaterdagavond zijn de hoogtepunten van de wedstrijden amper één uur na het affluiten al op televisie te zien. Volgens de Profliga is dat een rem op de exclusiviteitswaarde van het televisiecontract. Zondagavond toont de VRT zelfs al beelden van de 18u-wedstrijd in Sportweekend terwijl die nog bezig is. 

Daarom overweegt de Profliga om het openbare net vanaf volgend seizoen strikte voorwaarden op te leggen, of indien nodig zelfs het samenvattingsprogramma te schrappen. Drie scenario's zouden op tafel liggen:

- het verhuiven van Studio 1 naar een later uur op zaterdagavond, bijvoorbeeld na 23u of 23u30.

- het verschuiven van Studio 1 naar zondagochtend of -middag, naar Frans voorbeeld.

- het volledig schrappen van Studio 1.

Of er effectief iets zal veranderen aan Studio 1, moet nog beslist worden. De Profliga legt momenteel de laatste hand aan de procedure voor het verkopen van de televisierechten. Binnenkort zullen de televisiezenders en iDTV-aanbieders worden ingelicht. Normaal gezien zal dan tegen eind april beslist worden wie volgend seizoen het voetbal mag uitzenden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties