Anderlecht moet Denen onschadelijk maken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht moet Denen onschadelijk maken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kan vanavond al een serieuze optie nemen op Europeese overwinteren. Als het wint in en tegen Aalborg, is de kans bijzonder klein dat het nog fout loopt. Aalborg is bovendien één van de zwakkere broertjes in de groep samen met Hapoel Tel Aviv waar paars-wit twee weken geleden nog met 2-0 van won.
 
Als Anderlecht vanavond de drie punten pakt, heeft het er zes. Gezien de eerste drie van de vijf ploegen doorgaan in een groep is de kans heel groot dat Anderlecht zich mag opmaken voor de volgende ronde. De wedstrijden tegen Tottenham en Getafe in december zouden dan een perfecte voorbereiding zijn hierop. Vorig jaar kon Zulte Waregem op die manier doorstoten naar de zestiende finales.
 
Hoogmoed komt voor de val, eerst moet er nog gewonnen worden. Aalborg mag zeker niet onderschat worden. In de zomer schakelde het AA Gent nog uit in de Intertoto-cup. Toen speelde Gent in de heenwedstrijd 1-1 gelijk en verloor het in de terugwedstrijd met 2-1. In de eerste ronde schakelde het met Sampdoria een Italiaanse ploeg uit.
 
Aalborg kende alvast een minder goede voorbereiding op de wedstrijd dan Anderlecht. Het verloor afgelopen weekend van Randers FC. Het werd 1-0, in die wedstrijd spaarde Hamrén, de trainer van de Denen, zowel Prica en Nomvethe. Dat zijn de twee beste spelers van de ploeg. Door het verlies verloor de tegenstander van Sporting de koppositie aan FC Kopenhagen. Anderlecht deed wat het moest doen in de competitie: winnen. Westerlo was een maatje te klein, het werd 3-1.
 
Trainer Vercauteren kan geen beroep doen op Boussoufa die blijft sukkelen met een knieblessure. Hassan op zijn beurt is wel 100 % fit verklaard en kan dus aantreden. Lucas Biglia is nog heel onzeker. Hij incasseerde dinsdag op training een trap op het onderbeen en liep een bloeduitstorting op. Bij Aalborg blijft de middenvelder Johansson onzeker.
 
Anderlecht zal in Denemarken gesteund worden door een duizendtal paars-witte supporters, in het stadion zelf kunnen er 12.000 mensen binnen. De wedstrijd wordt geleid door de Fransman Duhamel en zal afgetrapt worden om 19u15. De wedstrijd is live te volgen op Voetbalkrant.com. Ook op VT4 en Sporza Radio is de wedstrijd te volgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties