Terjoden verovert 2de plaats bij Eine

Gentil Dossche

In de strijd om de dichtste ereplaats trok Terjoden-Welle verdiend aan het langste eind bij Kwik Eine. De kloof met leider Petegem bedraagt nog steeds 5 punten maar is zeker niet onoverbrugbaar.

Het eerste kansje van de wedstrijd kwam er na 5 minuten voor Terjoden-Welle. De voorzet van Bellon werd door De Smaele teruggelegd, maar het schot van De Backer werd door de verdediging van Eine afgeblokt. Bij de volgende kans was het wel raak. Martens zette zich goed door en slaagde er in om via een steekpass De Mol te bereiken. Deze twijfelde niet en passeerde twee Eine verdedigers om vervolgens koelbloeding af te werken. SKTW ging op zijn elan door, maar zowel De Smaele als Schouppe slaagden er niet in de voorsprong verder uit te diepen. Gaandeweg kon Eine het evenwicht herstellen, wat resulteerde in een reuzekans voor Rojdi, maar De Jonge reageerde attent. In de 28ste  minuut was het raak voor Eine. Het schot van Rojdi werd aanvankelijk nog gekeerd door De Jonge, maar Koudyzer was goed gevolgd en trapte de gelijkmaker tegen de netten. Er volgden nog wat kleine kansen over en weer, maar het bleef 1-1 bij de rust.

Het waren de oranjehemden die het best uit de kleedkamer kwamen. Opnieuw na pass van Martens, kapte Schouppe zijn tegenstander enig mooi uit en besloot in de verste hoek. De verdiende voorsprong stond eindelijk op het bord. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak voor Terjoden-Welle. Na een dubbelpass tussen De Mol en Schouppe besloot deze laatste op de keeper. De Mol was goed gevolgd en kon de eindstand tegen de netten trappen. Afgezien van een kopbal op de lat kon Eine hier niet veel meer tegenoverstellen. En zo nam Terjoden-Welle na een bijzonder aangename wedstrijd de drie verdiende punten en mooie tweede plaats mee naar huis.

KWIK Eine: Bart Meulewater, Davy Standaert, Mattias De Clercq, Jurgen De Ridder, Bram Vermeulen, Stijn Serlippens, Rojdi Ben Ahmed, Dobias Koudyzer, Jelle Lauwerijns, Gunter Van De Sompel, Sven Noterman

SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (70’ Glenn Van Den Branden), Wouter Schouppe (88’ Joeri De Baeremaeker), Gregory De Mol (82’ Geoffrey Poppe), Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Jens Spitael

doelpunten: 8’ De Mol (0-1);
28’ Koudyzer (1-1); 50’ Schouppe (1-2); 55’ De Mol (1-3)