Monsterscore in Berlare - Aalter

Als je de uitbater van een tennisclub de aftrap laat geven lok je het misschien uit dat er bijna een tennisuitslag op het scorebord verschijnt.

Al zag het er lange tijd anders uit, toch zijn de Berlaarse puitenkloppers er in geslaagd een puntje thuis te houden. Een quasi onoverbrugbare achterstand werd in de laatste 20 minuten alsnog in een gelijkspel omgebogen. Met Sinterklaas in het achterhoofd boden beide verdedigingen de doelpunten als geschenken.
De thuisploeg ging het snelst van start maar Cliff Vermeir viseerde de wolken. Kevin Baert knalde een vrijschop voorbij Yves Vanderstraeten (5’). David Vastenavondt bediende Cliff Vermeir en de bordjes stonden in evenwicht (23’). Hans Sneppe keerde een poging van Fabio Vergucht van de lijn. Net voor de koffie moest de thuisportier in de voeten van Jens Danneels.

De stadionklok was nog geen minuut ver in de tweede helft of Kevin Baert bedankte de blunderende thuisverdediging. Bart Poppe bediende Steven De Croock en de wedstrijd leek gespeeld (48’). Even na het uur hetzelfde scenario en Steven De Croock diepte de bezoekende voorsprong nog uit (61’). Bij Berlare leek niets te lukken. Bart Van de Sompel en Cliff Vermeir verkwanselden wenkende kansen. Op een mooi schot van Vermeir had Thomas De Baets een knappe reactie in huis. Toen Yoeri Vanderveken blunderde kon ook Bart Poppe zijn doelpuntje meepikken (68’). Aalter op rozen denk je dan. De bezoekende defensie achtte de tijd rijp om ook voor Sinterklaas te spelen. Fabio Vergucht nam de geschenken in dank aan en scoorde 2 keer op rij (70’ en 74’). Kevin Perez stond slechts luttele minuten op het veld toen hij een vrijschop mocht nemen. Gregory VandenBergh verlengde de bal in doel, meteen de aansluitingstreffer (84’).
En nog was het niet gedaan. Bij Aalter trokken ze zich de haren uit het hoofd toen Steven Vandersnickt in blessuretijd een hoekschop benutte om de 5-5 op het bord te zetten.

SK Berlare:Yves Vanderstraeten, David Vastenavondt, Cliff Vermeir, Robin Praet, Bart Van De Sompel, Nicky Baert (28’ Fabio Vergucht). Gregory VandenBergh, Steven Vandersnickt, Tom De Rechter (79’ Kevin Perez), Matthias Lambrecht, Yoeri Vanderveken

E. Aalter: Thomas De Baets, Peter De Poorter, Dimitri Van De Veire, Pascal Smessaert, Frederik Arnauw, Bart Poppe, Hannes Sneppe (46’ De Bruyne), Steven De Croock (87’ Jens Vandenbroecke), Wesley Roman, Jens Danneels (76’ Kevin Wullaert), Kevin Baert.

Doelpunten: 5’ Kevin Baert 0-1, 23’ Vermeir 1-1, 46’ Kevin Baert 1-2, 48’ & 61’ De Croock 1-3 & 1-4, 68’ Poppe 1-5, 70’ & 74’ Vergucht 2-5 & 3-5, 84’ VandenBergh 4-5, 91’ Vandersnickt 5-5