Terjoden wint van Rapide

Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden wint van Rapide
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op een zwaar beregend en uiterst glad speelveld is Terjoden-Welle er opnieuw in geslaagd het maximale puntentotaal in de thuiswedstrijden te behouden. Rapide Lebbeke kon de dubbele opdoffer van net voor de rust niet meer goedmaken.

In een lange aanvangsfase zochten alle spelers naar enig houvast op het veld. Vrijschopspecialist Yves Bellon krulde het leder naast de muur op de buitenkant van de paal (10’). Aan de overzijde kwam Jeff De Visscher centimeters te kort bij een vrije trap van Koen Baetens (16’). Tomas Suls ging goed plat op een schot van de doorgebroken Wouter Schouppe (21’). Amper een minuut later was Schouppe te verrast om een doorgegleden bal de goede richting mee te geven. Voetbaltechnisch viel er weinig te beleven, daarvoor was de staat van het veld teveel spelbreker. Terjoden had het meeste balbezit maar echte kansen leverde dat niet op. Toen Yves Bellon een hoekschop mocht trappen zocht en vond hij het hoofd van Werner Martens en die kende geen genade (42’). Thierry De Jonge moest plat op een verrassende schuiver van Tim Vierbergen (44’). Met de rust in zicht knalde Jeroen De Backeraan de eerste paal een hoekschop van Tom De Smaele tegen de touwen.
 
Nieuwe truitjes, nieuwe moed moeten de bezoekers hebben gedacht want na de rust namen zij resoluut de wedstrijd in handen. Terjoden kroop met genoegen in de rol van counterploeg en creëerde de betere kansen. Yves Bellon zorgde bijna voor een wereldgoal. Een van op zo’n 40 meter getrapte vrijschop vloog over iedereen tot op de bovenkant van de deklat (52’). Aan het uur knokte Gregory De Mol zich door de bezoekende defensie maar Tomas Suls lag in de weg. Een loeier van Tom De Smaele sprong van op de borst van de bezoekende doelman tot bij Yannick De Rouck die naast besloot (63’). Lendert Putteman bediende Koen Baetens die over doel besloot (72’). Kevin Trienpont nam Thierry De Jonge op de korrel uit een schuine hoek (73’). De thuisportier had beide vuisten nodig op een scherp aangesneden hoekschop van Trienpont (77’). Wouter Schouppe kwam oog in oog met Tomas Suls maar geraakte er niet voorbij (78’). Kort voor affluiten gleed Schouppe opnieuw door de buitenspelval en schoof het leder in de loop van de vrijstaande Geoffrey Poppe. De wisselaanvaller liftte de bal over (86’). In de slotseconden kapte Schouppe zich mooi vrij maar besloot dan naast.
 
Door het gelijkspel van Petegem nadert Terjoden tot op 3 punten van de leiders. Rapide blijft hangen op de 15de stek. In de laatste wedstrijd van de heenronde ontvangt Rapide zondag FC Eeklo. Terjoden-Welle is gastheer voor JV Kruibeke.
 
Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van den Stock, Tom De Smaele (74’ Tom De Swaef), Wouter Schouppe, Gregory De Mol, Werner Martens, Yannick De Rouck (82’ Geoffrey Poppe), Kjell Dooremont. Res. Jens Spitael, Michael Keymolen,
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Koen Baetens, Bart Verhulst, Steven Vereeken, Kevin Scheerlinckx, Jonas Verhaegen, Tim Vierbergen (72’ Sven Mergan), Jeff De Visscher, Siemen Verhaegen, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res. Nelio De Souza Santos, Peter Van Brempt, Koen Mathys
 
Doelpunten: 42’ Martens 1-0; 44’ De Backer 2-0Kaarten: geen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties