Woelige Waalse derby

T. Coremans
| 0 reacties
Woelige Waalse derby
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond strijden Standard Luik en Sporting Charleroi om winst in een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijftiende speeldag in de Jupiler League. De twee Waalse clubs bepalen vanavond wie, gedurende de komende maanden, de scepter in Wallonië zwaait.

Standard speelt vanavond wellicht in een uitverkocht Sclessin. De verwachtingen bij de thuisaanhang liggen hoog. Bij winst vanavond tegen de aartsrivaal wippen de Rouches over Club Brugge naar de eerste stek. Club Brugge heeft dan nog wel een wedstrijd minder op het actief. De West-Vlamingen werken hun wedstrijd zondagavond in Roeselare af.

Michel Preud'homme zal geen beroep kunnen doen op de geschorsten Sarr en Dante. Hierdoor komt Fred opnieuw in de basis samen met Ingrao. Verder in de verdediging mist hij de geblesseerde Phibel. Ook Mulemo, Walasiak, Lukunku en Kabamba vallen door kwetsures naast de selectie. Offensief lijken er zich geen problemen te vormen voor de thuisploeg. Defour en Fellaini delen op het middenveld de lakens uit terwijl De Camargo en Jovanovic de aanval verzorgen. Mbokani dient vanavond hoogstwaarschijnlijk als alternatief. De flanken worden wellicht bevolkt door Witsel en Dufer.

De bezoekers konden de laatste weken geen regelmaat in hun resultaten brengen. De laatste twee wedstrijden, tegen Racing Genk en Zulte Waregem, moesten de Carolo’s onderdoen. Gezien de titelambities van de voorzitter hopen ze zich in Charleroi zo snel mogelijk te herpakken. Ook Philippe Vande Walle kampt defensief met de nodige zorgen. Sterkhouder Ciman zal zeker niet aan de aftrap verschijnen. Die andere belangrijke pion, Defays, is onzeker. Sébastien Van Aerschot start hierdoor wellicht opnieuw als titularis.

Vorig seizoen wisten de Rouches de punten niet thuis te houden tegen de Carolo’s, het werd 1-2. In Luik telt vanavond niets minder dan de volle buit. Statistisch gezien geen gemakkelijke opdracht. De Luikenaars wisten in hun laatste vijf thuiswedstrijden tegen Sporting Charleroi slechts éénmaal de drie punten te veroveren. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties