Club Brugge wil praten over andere stadionlocaties

Club Brugge wil praten over andere stadionlocaties
Foto: © SC

Club Brugge wil altijd praten over andere mogelijke stadionlocaties. Dat liet Club-manager Filips Dhondt weten in een reactie op het voorstel van een Zedelgemse schepen om ook andere locaties te overwegen.

Begin dit jaar stelde Club Brugge zijn plannen voor de bouw van een nieuw multifunctioneel stadion in buurgemeente Loppem voor. De plannen zijn al bijzonder concreet, maar stuitten op protest van buurtbewoners en verschillende belangenorganisaties. 

Ook de naburige gemeente Zedelgem ziet de komst van blauw-zwart niet zitten. Schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Arnou stelt daarom voor om ook andere locaties te bestuderen.

Club Brugge wil praten over andere locaties, maar laat ook weten dat het die allemaal al uitvoerig bestudeerd heeft. "We zijn altijd bereid om te praten over alternatieven", vertelt Club-manager Filips Dhondt . "Het totaalplaatje moet blijven kloppen: het alternatief moet financieel haalbaar zijn, en de mobiliteit en de bereikbaarheid moeten even goed zijn als in de optie-Loppem. Voor die locatie hebben wij nog altijd geen onoverkomelijk tegenargument gevonden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties