Antwerpen haalt het van Edegem

Dirk Pieters

Ook in het zaalvoetbal stonden er heel wat wedstrijden op het programma. Voetbalkrant.com zet alle uitslagen even op een rijtje.

Puurs – Lier 2-7 (0-0)

Klein-Brabant - zonder Stroobants (gekwetst), Cherif (geschorst) en nieuwverplichting Amraoui (geschorst) – beheerste de eerste helft doch een sterke doelman Laenens hield Lier overeind. De thuisploeg begon even fel aan de tweede periode en kwam zelfs op winst (1-0). Niet veel later stelde Verlinden met een afstandsschot gelijk. Tegelijk verloren de jongens van Rudi Proost de pedalen want een herboren Lier zette de wedstrijd helemaal naar de hand.

Doelpunten: 23' Peeters 1-0, 24' Verlinden 1-1, 27' El Bouchtati 1-2, 31' pen. Zeroual 1-3, 34' El Kharoubi 1-4, 37' Hzaine 1-5, 38' De Pauw 2-5, 38' Hzaine 2-6 en 39' 10m. Moussaoui 2-7.

Malle – Seraing 3-3 (0-3)

Het halletje Berckhoven, tot de nok gevuld, zag Malle voor de pauze tot driemaal toe koud gepakt worden door de counterende bezoekers. Niemand gaf nog een cent voor de kansen van de nochtans dominerende thuisploeg. Tot kort na de pauze Toukouki de sterke bezoekende verdediging te grazen nam. De aansluittreffer volgde al een minuut nadien. ONU bleef nog even overeind maar begaf dan in de hel. Toch niet helemaal want in het laatste kwart geraakte Malle niet meer voorbij.

Doelpunten: 5' Giuliano 0-1, 9' Labidi 0-2, 16' Giuliano 0-3, 23' en 25' Toukouki 1-3 en 2-3, 30' Naalden 3-3.
CT Charleroi – Hasselt 4-6 (2-4)
Voor iedereen gezeten was leidde Carolo Team al met 2-0. Zonder goed te spelen zette Hasselt echter nog voor de rust de match helemaal naar zijn hand (2-4). Eigenaardig genoeg viel met de rust ook alle creativiteit bij Hasselt weg. Hamza Laarissi soleerde eerst nog tot 2-5. Nadien was het al Carolo dat de klok sloeg. Met bovenop vijf tienmeters. Enkel de vierde ging binnen (4-6). De broertjes Laarissi zorgden nog voor een unicum: beide pakten hun derde gele kaart en ontbreken vrijdag tegen Frameries. Dat was toch al het geval want Hamza trouwt dan en broer Adil kan dan rustig getuige zijn!

Doelpunten: 1' Celli 1-0, 3' El Khamouni 2-0, 4' Belmhani 2-1, 10' El Moussaoui 2-2, 18' Selimovic 2-3, 19' en 25' Laarissi H. 2-4 en 2-5, 34' Boukamir 3-5, 34' Laarissi A. 3-6 en 38' 10m. El Khamouni 4-6.

Frameries – Houthalen-Genk 4-2 (0-1)

Het was de Junkies niet aan te zien dat ze voor een belangrijke wedstrijd stonden want in de eerste helft waren ze gewoon nergens. Ze hebben onder de rust vast sterke koffie gedronken want nadien waren ze in positieve zin onherkenbaar. Ze drongen Houthalen/Genk terug. Toch kwam de bezoekers toch nog een tweede keer op voorsprong 1-2. Frameries zette op karakter de situatie toch nog recht. HG was het noorden kwijt (3-2). Een fout wissel koste kapitein Stegemann (wilde vliegende doelman gaan spelen) de tweede gele kaart en op de valreep lukte Vinicius nog zijn derde doelpunt van de avond.

Doelpunten: 7' Moutoud 0-1, 29' Vinicius 1-1, 35' Stegemann 1-2, 35' Vinicius 2-2, 38' Ferrian 3-2 en 39' Vinicius 4-2.
Morlanwelz – A21 Charleroi 1-2 (0-0)

In een gesloten eerste helft waren weinig kansen te noteren. In het begin van de eerste speelhelft klopt Action 21 op voorsprong. De vreugde duurde niet lang want enkele minuten later was alles te herdoen. Nochtans hadden de bezoekers de kans om verder uit te lopen. De beste kans op 1-2 was nog voor Jonathan Fossé die op de dwarsligger knalde. In de slotminuut forceerden de Carolo's toch nog de beslissing. Met nog 44" te gaan was het uitgerekend ex-Mlz-speler Bezerra Betinho die het verdict velde.

Doelpunten: 28' Adolfo 0-1, 32' Falasque 1-1 en 40' Betinho 1-2.

LW United – Châtelineau 4-1 (2-0)

De thuisploeg (zonder de gekwetste kapitein Merlino) nam meteen het initiatief. Heel vinnig en gedreven speelde het van uit een sterk blok rond Letemahulu als centrale figuur en de nochtans gegriepeerde Dandoy het vaardige Châtelineau helemaal van de wijs. LW had echter teveel kansen nodig om slechts 2 keer te scoren (2-0). Nadat de geschorste coach Canale van de noodtribune naar de overkant gestuurd was, dienden de bezoekers voor wederwoord. LW moest terug en kon enkel bij gelegenheid uitbreken. In de slotfase werd het nog een ruime en uitermate verdiende zege. Eerst gleed Boumediane het doelpunt van Corens nog verder tegen de touwen en kort voor tijd fusilleerde Carnoli overhoeks doelman Deswijssen (4-1).

Doelpunten: 5' Nicaise 1-0, 15' Cammalleri 2-0, 23' Boumediane 2-1, 36' Corens 3-1 en 39' Carnoli 4-1.

Edegem – Antwerpen 1-4 (1-3)

Een ongrijpbare Karim Bali offreerde de vroege 0-1 aan kapitein Karim Bachar. Diezelfde Bali slalomde zich en zijn team naar de 0-2 nadat Idlaasri een tienmeter onbenut had gelaten. Aan de overzijde stopte Morant een tienmeter van El Haoual. De match bleef heel boeiend. De emoties laaiden hoog op toen een handspel in de zone niet tegen de leidersploeg gefloten werd. Na de tegengoal miste El Haoual de opgelegde kans op 2-2. Het werd echter 1-3 want Bali mocht tweemaal voor hetzelfde geld doelman Rousseau fusilleren. De tweede keer was het toch raak. De cijfers bleven zoals ze waren tot Idlaasri het lokaal non-stop-offensief met een verre hoge lob helemaal in de kiem smoorde.

Doelpunten: 5' Bachar 0-1, 17' Bali 0-2, 19' Jaffal 1-2, 19' 10m. Bali 1-3 en 39' Idlaasri 1-4.