Resterende verslagen speeldag 14

Bart Hermans

Van de wedstrijden Olympic Charleroi – Tienen, Lierse – Beveren, OH Leuven – Union en KV Kortrijk – KVSK United kreeg u al een uitgebreid verslag. De andere wedstrijden hebben we voor u gebundeld in deze samenvatting.

Virton – Deinze: 2-2
20' Gustin 1-0 (str.), 46'Gustin 2-0 (str.), 51' Hermans 2-1, 62' Hermans 2-2

De thuisploeg kwam na twintig minuten op voorsprong toen dat Gustin een strafschop omzette. Net na de pauze kon diezelfde Gustin nogmaals vanop de stip de score verdubbelen. Houzé van Deinze kreeg zijn tweede geel en mocht gaan douchen. Ondanks die numerieke minderheid konden de bezoekers toch de aansluitingstreffer maken via Hermans. Enkele minuten later legde diezelfde Hermans de 2-2 eindcijfers vast.

Doornik- Tubeke: 0-1
35' Lambot 0-1

De thuisploeg was via Desire en De Vreese dicht bij het openingsdoelpunt. Gaandeweg namen de bezoekers uit Tubeke het commando over. Dit leverde een tiental minuutjes voor de rust ook het openingsdoelpunt via Lambot op. Na de rust ging de thuisploeg verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar ze kwamen niet verder dan enkele halve kansjes. Het waren de bezoekers die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen maar een sterk keepende Delwarte kwam gepast tussen.

Waasland – Eupen:1-1
7' Soares 1-0; 63' Thijs 1-1

Waasland kwam al heel vroeg op voorsprong via een doelpunt van Soares. Even later leek Mathyssen op weg naar de 2-0 maar hij mistte. Nadien namen de bezoekers uit Eupen het initiatief over. Brüls mikte tweemaal naast en Verhulst bracht redding op een kopbal van Molnar. Ook pogingen van Thijs en Rentmeister werden door de Waaslandse doelman gekeerd. Na de rust voerde Eupen de druk nog op en even voorbij het uur schoof Thijs de gelijkmaker binnen. Vijf minuten voor tijd legde Van Geele van dichtbij aan maar ook hij kon niet meer scoren.

Namen - Hamme: 4-1
7' Goossens 0-1, 26' Sbaa 1-1, 57' Copel 2-1, 65' Copel 3-1, 75' Copel 4-1

Het werd daar in Namen een spektakelrijke eerste helft. Eerst bracht Goossens de bezoekers met een vrije trap op voorsprong en iets voor het halfuur knalde Sbaa de gelijkmaker in de winkelhaak. Na de uitsluiting van Goossens drukte Namen de bezoekers volledig weg. Copel bekroonde eerste een uitval van Beersaerts, wat later nam hij me succes een inzenden van Langueh op de slof. Een kwartier voor het einde maakte hij zijn hattrick compleet en zette hij de 4-1 eindcijfers op de bordjes.

Geel – Antwerp: 2-1
34' Utaka 0-1, 69' Coomans 1-1, 80' Oostvogels 2-1

Geel begon goed aan de wedstrijd en versierde ook enkele halve kansen. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Van Hemert lanceerde Utaka en die verschalkte de uitgekomen Toelen. Bij Geel kreeg Jusic een open kans maar hij besloot te zwak. Glouftsis vergat voor the Great Old te klus te klaren. Geel kreeg daardoor de mogelijkheid om langszij te komen. Een vrijschop van Coomans week af op de muur zodat Wauthy kansloos was. Tien minuten voor tijd zette Farssi knap voor en kopte Oostvogels binnen.