Breno bijna van Bayern

Nico Wieme
| 0 reacties
Breno bijna van Bayern
Foto: © SC

De transfer van de Braziliaan Brena naar de Duitse recordkampioen FC Bayern München is volgens Braziliaanse bronnen zo goed als een feit.

Nadat Daniël Van Buyten vorige week met Valérien Ismaël een concurrent zag vertrekken, ziet het ernaar uit dat zijn ‘vreugde’ van korte duur zal geweest zijn. Gisteren is Breno, een 18-jarige centrale verdediger van de Braziliaanse kampioen FC São Paulo naar Duitsland overgevlogen om medische tests af te leggen bij Bayern. “Tussen Breno en Bayern is er een akkoord. Er moeten enkel nog een paar details tussen beide clubs geregeld worden, maar de transfer is voor 95 procent rond”, beweert Brenos manager Thiago Ferro. De speler zou in Bayern een contract voor vier jaar tekenen.
 
Volgens de Braziliaanse media zou de Beierse vereniging 18 miljoen dollar (ongeveer 12 miljoen euro) neertellen voor het Braziliaanse goudhaantje, dat door de sportjournalisten tot ‘Ontdekking van het seizoen 2007’ gekozen werd. Dunga, die naast hoofdtrainer van de Seleção ook trainer van het Olympische team is, heeft Breno onlangs voor het eerst opgeroepen voor de belofteploeg die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Breno wordt omgeschreven als een grote en technisch sterke verdediger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties