Club-Anderlecht van toen: deel 2

Nico Wieme
| 0 reacties
Club-Anderlecht van toen: deel 2
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagmiddag om 13u00 staat met Club Brugge tegen Anderlecht een onvervalste topper op het programma. In deze reportage keren we terug in de tijd.

De afgelopen vijf jaar viel er tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht in het Jan Breydelstadion steevast veel te beleven of stond er heel wat op het spel. De laatste vier jaargangen zorgde de kalendermaker er dan ook nog eens voor dat de terugwedstrijd in Brugge geprogrammeerd stond. Dit seizoen mag Anderlecht eerst op verplaatsing spelen. Het tweede deel van onze reportage, waarin we terugblikken op de laatste vijf confrontaties tussen Club Brugge en Anderlecht, brengt ons bij het seizoen 2003 – 2004.
 
7 maart 2004
Club Brugge speelt in het seizoen 2003-2004 een erbarmelijke eerste ronde waarin het slechts 28 punten verzamelt. Het kijkt meteen op tegen een immense achterstand op de rivalen uit Brussel. De tweede seizoenshelft rollen de Bruggelingen echter over bijna elke tegenstander heen. Ze pakken maar liefst 44 punten op 51. Enkel de eerste wedstrijd tegen Genk wordt verloren en op Moeskroen en Charleroi moeten zij een gelijkspel toestaan. Anderlecht zakt voor hen op een ideaal moment naar Jan Breydel af.
 
Club grijpt de bezoekers onmiddellijk bij de keel en dat resulteert al na 3 minuten in de openingstreffer langs Rune Lange. Nog voor de pauze kan de wedstrijd helemaal beslist zijn, maar Peersman redt de penalty van Timmy Simons. In de tweede helft komt paars-wit opzetten, maar Club heeft het geluk aan zijn zijde en haalt het met het kleinste verschil. Blauw-zwart boekt zo zeven overwinningen op een rij.
 
Het schip strandt uiteindelijk op een tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de derde voorronde Champions League. In zijn tweede seizoen als trainer van Anderlecht haalt Hugo Broos met zijn ploeg de oppergaai binnen met negen punten voorsprong op Club Brugge. Paars-wit mag een voorronde overslaan in het kampioenenbal. Aruna Dindane wordt topschutter bij de landskampioen met 15 doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties