Mathijssen: 'Niet berusten na herfsttitel'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen: 'Niet berusten na herfsttitel'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen toonde zich achteraf uiteraard tevreden met de overwinning tegen aarstrivaal Anderlecht. "Ik heb na de wedstrijd nog niemand tegengekomen die het geen verdiende overwinning vond", grijnsde de blauw-zwarte coach.

"Met Chavez voor de zieke Simaeys hebben we van in het begin getoond dat we absoluut wilden winnen. Normaal zou Joos Valgaeren een logische keuze zijn voor Simaeys, maar ik wou Anderlecht pijn doen langs de flanken. Je krijgt niet elk seizoen de kans om ze op dertien punten te zetten. Dan moet je meer risico's durven nemen", aldus Mathijssen.
 
Tijdens de rust heb ik Elrio Van Heerden naar de linkerflank geschoven en dat is een juiste tactische beslissing geweest", verklaart de blauw-zwarte trainer het verschil tussen Club Brugge voor en na de rust. Maar Mathijssen weigert de Zuid-Afrikaan extra in de bloemetjes te zetten. "Elrio is even belangrijk als alle andere spelers. Hij heeft bepaalde kwaliteiten, maar hij kan deze alleen benutten dankzij andere jongens die hem daarin helpen. Zijn eerste helft was wat minder. Biglia heeft hem goed opgevangen. Maar ik ben positief gebleven tegenover hem en ben daarvoor beloond."
 
Voetbal bijstellen
 
Na een paar speeldagen gaf Mathijssen aan dat het aanklampen wordt tot aan de winterstop. "Ik heb die visie een paar weken later al bijgestuurd, maar we staan verder dan verwacht. Zeker op het gebied van engagement. Maar we mogen nu niet te veel berusten. Deze herfstitel heeft niet zoveel waarde. Na Nieuwjaar moeten we doorgaan op deze basis en het voetbal nog een beetje bijstellen. We moeten meer kansen creëren, zodat we niet meer te afhankelijk zijn van onze stilstaande fases." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties