Celtic geeft voorsprong uit handen

Kristof Blomme

Celtic liep op het veld van Inverness Caledonian Thistle verrassend tegen een nederlaag aan. De regerend kampioen gaf een 0-2 voorsprong uit handen.

Celtic, leider in de Schotse Premier League, moest op bezoek bij Inverness Caledonian Thistle, de achtste in de stand. Halfweg de eerste helft zag het er niet naar uit dat Celtic nog tegen een zure nederlaag aan zou lopen. Na 25 minuten kopte Vennegoor of Hesselink zijn club op voorsprong. Twee minuten later deed de Nederlander dat nog eens over, 0-2. Vlak voor de koffie kwam de thuisploeg weer in de match toen Rankin een strafschop benutte.

Inverness rook bloed in de tweede periode en kwam op het uur weer op gelijke hoogte. Proctor zorgde, met de derde kopbalgoal van de middag, voor de gelijkmaker. Vijf minuten nadien was de ommekeer helemaal een feit. Cowie strafte een fout van McManus genadeloos af. Na een domme overtreding van doelpuntenmaker Proctor moest de thuisploeg nog meer dan 20 minuten met tien man verder. Celtic kon echter niet profiteren en liep tegen de derde nederlaag van het seizoen aan.

In de stand telt Celtic nog steeds twee punten meer dan stadsgenoot en grote concurrent Glasgow Rangers. Rangers heeft wel nog twee wedstrijden tegoed. Motherwell de derde in de stand volgt op vier punten. De Schotse competitie is ooit al minder spannend geweest.