Chelsea gooit Liverpool uit League Cup

Yves Dekoning

Chelsea heeft Liverpool geklopt in de kwartfinale van de League Cup. De wedstrijd zat lang op slot, maar na rust maakten de Blues toch het verschil tegen tien Reds.

Beide teams lieten een hoop basisspelers rusten voor deze kwartfinale, bij Liverpool stonden alleen Jamie Carragher en Alvaro Arbeloa de afgelopen weken regelmatig in de basis. Toch begon de wedstrijd op de klassieke manier met kort opzittende middenvelders met weinig tijd en ruimte tot gevolg. De bezoekers lieten een meer ervaren Chelsea komen en loerden op de counter. Na enkele kleine kansen aan beide kanten had Frank Lampard eigenlijk moeten scoren halfweg de eerste helft, maar hij stuitte op Charles Itandje. Aan de overkant zette Lucas Leiva doelman Petr Cech aan het werk. Daarna ging het slot er weer op tot aan de rust.

Meteen na rust was Michael Essien gevaarlijk, maar Liverpooldoelman Itandje reageerde alert. Bij een doorbraak van Peter Crouch had thuiskeeper Cech dan weer de hulp van zijn verdedigers nodig. In de 58ste minuut stuurde Andriy Shevchenko Lampard diep en zijn schot verdween via Carragher in doel. Nog geen minuut later mocht Crouch vervroegd gaan douchen na een gevaarlijke tackle op John-Obi Mikel. Met tien tegen elf kon Liverpool niet meer terugslaan en Shevchenko maakte er net voor tijd 2-0 van, goed voor het vertrouwen van de Oekraïner.