Mogelijk worden nog meer matchen afgelast

De Nijs Michael
| 0 reacties
Mogelijk worden nog meer matchen afgelast
Foto: © SC

Gisteren werd de partij tussen Westerlo en Club Brugge afgelast omdat het veld volgens scheidsrechter Luc Wouters onbespeelbaar was, meer dan waarschijnlijk zullen vandaag nog meer matchen afgelast worden door de staat van het veld.

Zo is de wedstrijd tussen Zulte-Waregem en Brussels erg onzeker, volgens de thuisploeg is het zelfs onverantwoord om op het veld te spelen. Bovendien ligt het veld gedeeltelijk in de schaduw, daardoor is het veld zelfs niet sneeuwvrij. Ook bij Roeselare, dat het normaal opneemt tegen Lokeren, wil men de match liever uitstellen. Volgens sportief manager Hans Galjé is het veld uiterst glad waardoor het te gevaarlijk zou zijn om te spelen. GBA-voorzitter Jos Verhaegen wil de partij tegen Moeskroen eveneens uitstellen, op het Kiel zou de grasmat er namelijk ongelijk en keihard bijliggen en dat is uiterst gevaarlijk. Dender moet dan weer op bezoek bij AA Gent, maar ook daar zou het veld spelbreker kunnen zijn. Volgens de thuisploeg is het namelijk niet verantwoord om te spelen. 

Bij Anderlecht gaat men er dan weer vanuit dat de match tegen Bergen doorgaat. "Ons veld ligt er glad maar bespeelbaar bij", verklaren manager Van Holsbeeck en trainer Jacobs. Beiden vermoeden dat de partij, ondanks de spiegelgladde grasmat, zal doorgaan. Toch vreest de trainer blessures door de harde grasmat. STVV ontvangt dan weer KV Mechelen, daar gaat men er eveneens vanuit dat de match zal doorgaan. Het veld zou er hard, maar bespeelbaar zijn. Ook bij Cercle Brugge worden niet onmiddellijk problemen verwacht, de partij tegen Charleroi staat overigens pas zondag op het programma waardoor de club zich nu nog niet kan uitspreken over de bespeelbaarheid van het veld. 

Het beste nieuws komt uit Luik, de topper tegen Racing Genk zal zeker doorgaan. Dat heeft Standard te danken aan de verwarmde grasmat die er sinds 2006 ligt. Toch is ook het plein van Standard niet helemaal sneeuw- en ijsvrij, ondanks het feit dat de mat al zes dagen verwarmd wordt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties