Fadiga rond met AA Gent

Nico Wieme
| 0 reacties
Fadiga rond met AA Gent
Foto: © SC

De Senegalees Khalilou Fadiga keert dan toch terug naar België. Tot het einde van het seizoen krijgt hij zijn kans bij AA Gent.

Khalilou Fadiga zal na de winterstop weer te bewonderen zijn op de Belgische voetbalvelden. De Senegalese aanvallende middenvelder tekende een contract voor een half seizoen bij AA Gent. Vrijdag legde Fadiga probleemloos de medische tests af bij de Buffalo’s. In het verleden kende de speler problemen met zijn hart, maar die zouden nu voorbij zijn. Na de winterstop is hij meteen inzetbaar.
 
"Trond Sollied kende hem nog van bij Club Brugge", liet Gentmanager Michel Louwagie aan de redactie van Sporza weten. Fadiga had al bindingen met Gent, want zijn zoontje Noah speelt er bij de jeugd. De transfer is op zijn minst opvallend te noemen, want enkele weken geleden had Louwagie de komst van de 32-jarige Senegalees nog in alle toonaarden ontkend.
 
Fadiga was tot voor kort werkloos. Vorig seizoen speelde hij bij het Engelse Coventry, maar wegens financiële problemen kon de club hem geen nieuw contract meer aanbieden. In België was Fadiga eerder actief bij Club Luik, Lommel en Club Brugge. In 1997 speelde hij kampioen met laatstgenoemde club. In 2003 won hij de beker met het Franse Auxerre. Bij Inter moest hij vroegtijdig vertrekken wegens hartproblemen. In 2002 speelde hij de kwartfinale op het WK met zijn land Senegal. Na verlengingen werden de Afrikanen toen met 0-1 uitgeschakeld door Turkije. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties