Spanje en Portugal willen samen WK 2018

Nico Wieme
| 0 reacties
Spanje en Portugal willen samen WK 2018
Foto: © SC

Het ziet ernaar uit dat België en Nederland een te duchten tegenstander als concurrent krijgen in hun rush naar de organisatie van het WK voetbal in 2018. De Zuid-Europese buurlanden Spanje en Portugal overwegen ernstig om zich samen kandidaat te stellen

Herminio Loureiro, voorzitter van de Portugese voetbalfederatie (LPFP), maakt zich sterk dat de co-organisatie tussen Spanje en Portugal veel kans maakt om het WK 2018 binnen te halen omdat beide landen een groot aanbod aan nieuwe stadions hebben. “De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) zal zich geen zorgen moeten maken over het feit of de stadions wel op tijd klaar zullen zijn. Portugal en Spanje hebben immers heel wat stadions van de laatste generatie”, zegt Loureiro. Ook de nauwe band tussen beide landen is volgens hem een extra troef.
 
“De Iberische markt is al langer een realiteit. Bovendien zijn er heel wat Portugese bedrijven actief in Spanje en omgekeerd”, klinkt Loureiro gedecideerd. De Portugese bondspreses is van plan binnenkort contact op te nemen met zijn Spaanse collega José Luis Astiazaran. Die laatste reageert alvast enthousiast. “Beide landen moeten hun krachten bundelen in een gezamenlijke kandidatuur. Dit komt zowel de clubs als de steden in Portugal en Spanje ten goede”, aldus de Spanjaard. Beide landen willen hun gemeenschappelijk dossier volgend jaar concretiseren.
 
De FIFA beslist in 2011 wie de organisatie krijgt toegewezen. Andere concurrenten die het WK in 2018 naar hun land willen halen, zijn Engeland, Australië, China, Canada, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten. De FIFA heeft al laten verstaan dat ze mogelijk een voorselectie doorvoert, gezien het grote aantal kandidaten. De landen die de beste garanties bieden, blijven in de race. De andere vallen af. Uiteindelijk zou de wereldvoetbalbond een viertal kandidaten willen overhouden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties