Analyse Real Madrid slaat kloof

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real Madrid slaat kloof
Foto: © SC

Real Madrid had in de clásico genoeg aan een doelpunt van Baptista om de volle buit mee naar huis te nemen. De Koninklijke slaat op die manier een kloof van zeven punten. In de strijd om de Champions League ging Espanyol winnen bij Atlético.

Barcelona wilde met het oog op de titelstrijd absoluut niet verliezen tegen Real Madrid.  De Koninklijke bewees echter nog maar eens een stuk efficiënter en completer te zijn dan de tegenstand en kwam, net op het moment dat Barça de match in handen leek te nemen, op voorsprong via Baptista.  De Catalanen probeerden in de tweede helft nog op gelijke hoogte te komen, maar Casillas behoedde zijn team voor de gelijkmaker. De kloof tussen Real Madrid en Barcelona bedraagt nu al zeven punten.   
 
In Madrid stond met het duel tussen Atlético en Espanyol een tweede topper op het programma. Hier trok de ploeg uit Barcelona wel aan het langste eind.  Met twee rode kaarten voor de thuisploeg was dat echter niet verwonderlijk.  Atlético kwam wel nog op voorsprong via Simao en hield na de gelijkmaker van Tamudo nog lang stand, maar uiteindelijk zorgde Luis Garçia toch nog voor de bezoekende zege.  Espanyol klimt zo naar de derde plek op een puntje van grote broer Barça.  Atlético is nu vijfde. 
 
Villarreal heeft het de voorbije weken vooral op eigen veld moeilijk om te winnen.  Ook tegen het bescheiden Recreativo Huelva kwam de ploeg van Pellegrini niet verder dan een gelijkspel.  Camuñas bracht de bezoekers op voorsprong, maar Nihat stelde onmiddellijk gelijk.  In een aantrekkelijke wedstrijd hield het doelhout Villarreal van de zege.  El Submarino Amarillo is nu vierde en mist de kans om op gelijke hoogte van Barcelona te komen.  Recreativo staat op een gedeelde 12e stek. 
 
De partij tussen Sevilla en Racing Santander beloofde op papier een spannende strijd te worden.  De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam via Pinillos verdiend op voorsprong.  Net na de pauze bracht Garay de Cantabriërs echter op gelijke hoogte.  Invaller Chevantón zorgde voor een nieuwe voorsprong voor Sevilla en na de uitsluiting van Garay pakte Sevilla nog een ruime zege.  Navas en Adriano zorgden in de slotminuten voor de 4-1 eindstand.  Racing blijft ondanks de nederlaag zesde, terwijl Sevilla nu achtste is.  
Real Zaragoza en Valencia blijven op de dool dit seizoen.  De maños begonnen op eigen veld het best aan de confrontatie en kwamen met de medewerking van Valencia-doelman Mora op een 2-0 voorsprong.  Lang leek de thuisploeg op een zege af te stevenen, maar invaller Zigic en Silva beslisten daar anders over. In het slotkwartier bezorgden zij Valencia nog een puntje. De ploeg van Koeman komt zo naast Racing op een gedeelde zesde plaats.  Real Zaragoza is negende. 
 
In de middenmoot stonden al heel wat belangrijke duels op het programma.  Osasuna en Getafe waren de enige ploegen die winst pakten en zo opnieuw wat opschuiven in het klassement. De ploeg uit Pamplona pakte tegen Real Mallorca zijn eerste thuiszege sinds 7 oktober.  Hector Font, Plasil en Hugo Viana zorgden voor de treffers van Osasuna, Guïza scoorde tegen.  Getafe begon goed aan de wedstrijd en pakte tegen een onmachtig Almería een 0-2 zege.  Licht en De la Red zorgden voor de doelpunten. Getafe klimt zo naar een gedeelde negende plek, naast Mallorca en met één punt voorsprong op Osasuna.  Almería is gedeeld veertiende.
 
De confrontaties tussen Athletic en Murcia en tussen Valladolid en Betis kenden geen winnaar.  Twee penalty’s beslisten de partij in Bilbao.  Koikili bracht de thuisploeg vlak voor de rust op voorsprong met een rebound, maar Baiano stelde al snel gelijk.  In Valladolid vielen er geen doelpunten. Athletic en Murcia zijn gedeeld veertiende, terwijl Valladolid en Betis gedeeld zeventiende zijn.
 
Helemaal onderaan het klassement stonden met Levante en Deportivo de laatste en voorlaatste tegenover elkaar.  Beide teams toonden waarom ze zo laag geklasseerd staan en brachten er weinig van terecht.  Een gelijkspel was dan ook billijk geweest, maar in de slotfase besliste een penaltytreffer van Sergio daar anders over.  Door deze nederlaag ziet het er helemaal hopeloos uit voor Levante.  De kloof met het nummer zeventien bedraagt immers al elf punten.  Deportivo vindt opnieuw aansluiting met de concurrenten. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties