Kent u Zefilho nog?

Olivier Niclaus
| 0 reacties
Kent u Zefilho nog?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zefilho, sambavoetballer en in zijn gloriedagen aan de slag bij SK Lierse, komt opnieuw in België voetballen. Hij tekende een contract bij 2de-provincialer Oosterzonen.

De kleine vaardige en wendbare speler, qua stijl vaak vergeleken met Wamberto, werd bekend in België toen hij vanuit de Braziliaanse tweede klasse naar Lierse trok. De aanvaller beleefde een droomseizoen en hielp de Pallieters vanuit het niets mee aan de landstitel. Ondermeer zijn zeven doelpunten in 27 wedstrijden bezorgden de spits een transfer naar Standard. Op Sclessin kon Zefilho Santana Jose de Sousa Campos de druk echter niet aan. In de daaropvolgende jaren speelde hij ondermeer voor Verbroedering Geel, het Nederlandse NAC Breda en het Engelse Rotherman United. Na zijn zwerftocht door Europa trok de nu 32-jarige speler terug naar Brazilië.

Met de komst van Zefilho realiseert de club van trainer Van Dessel warempel een toptransfer. De club staat momenteel tweede in de stand met slechts twee eenheden achterstand op de eerste plek en hoopt samen met Zefilho volgend jaar present te zijn in 1ste provinciale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties