De Boeck beste trainer in België

Yves Dekoning
| 0 reacties
De Boeck beste trainer in België
Foto: © SC

Voetbalkrant.com vroeg zijn lezers wie de beste trainer is in de Belgische competitie, 611 voetballiefhebbers brachten hun stem uit.

Glen De Boeck is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Cercle Brugge. Na een aantal seizoenen in de schaduw bij Anderlecht, maakte hij meteen indruk in Brugge. Met fris en aanvallend voetbal loodste De Boeck het bescheiden Cercle naar de derde plaats in de Jupiler League. Het is dan ook geen wonder dat 30% van de stemmers hem de beste trainer in de Belgische eerste klasse vindt.

Op plaats twee volgt de trainer van competitieleider Club Brugge. Jacky Mathijssen kreeg 23% van de stemmen achter zijn naam. Charleroi lijkt een stuurloos schip sinds zijn afscheid en bij Club Brugge kreeg hij een zwalpende trein terug op de rails. Hij maakte er terug een vechtend team van. Club bracht geen oogstrelend voetbal, maar Mathijsen haalde wel resultaten.

Standard is tweede in de stand en dat dankt het aan de deskundige leiding van Michel Preud'homme. Hij kon de wispelturige Rouches omvormen tot een goed voetballend geheel en een echte titelkandidaat. Preud'homme zorgde voor relatieve rust op Sclessin. Volgens 16% van de lezers is hij de beste coach.

Met 9% van de stemmen prijkt Harm van Veldhoven op de vierde plaats. Hij leverde behoorlijk werk bij Cercle, maar kende een moeilijke start bij Germinal Beerschot. Toch kreeg hij de motor weer vlot en GB rukte op naar de vierde plek in de Jupiler League.

In de stand gaapt er een kloofje tussen de top vier en de achtervolgers. Ook in deze poll scoorden de trainers van deze vier teams veel beter dan de rest. Hebben trainers dan echt zoveel impact op de resultaten van een ploeg? Zou De Boeck met eender welke ploeg hetzelfde kunnen realiseren? De trainers die hun club niet in de top vier wisten te plaatsen, scoorden ook slecht in de poll.

Eén naam springt nog in het oog. Johan Boskamp nam pas het roer over bij FC Dender, maar kan toch al rekenen op 8% van de stemmen. Boskamp is niet alleen een grote naam in de voetbalwereld, maar hij kreeg ook elan in Dender. De promovendus haalde tien op twaalf uit zijn laatste vier duels, waaronder één punt tegen Standard en een zeges tegen subtoppers Genk en Gent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties