Analyse Frankfurt: Boven de verwachtingen

Philippe Crols
| 0 reacties
Frankfurt: Boven de verwachtingen
Foto: © SC

Eintracht Frankfurt heeft er een goede eerste competitieronde opzitten. Vooraf leek het onderaan tegen de degradatie te zullen moeten vechten, maar Frankfurt vierde Nieuwjaar vanop plaats negen.

Verwachtingen voor het seizoen

Voor aanvang van het seizoen zag het er niet goed uit voor Frankfurt. Vorig jaar was het een van de ploegen die tot het einde van het seizoen knokte tegen de degradatie. Omdat er niet echt noemenswaardige spelers werden binnengehaald leek Frankfurt ook nu voor een moeilijk seizoen te staan.

Verloop van eerste ronde

Frankfurt bleef vorig seizoen lang ongeslagen. Nu duurde het drie speeldagen vooraleer Frankfurt in Bremen in het verlies werd gespeeld. Zo erg was dat niet, want Frankfurt was met een 7/9 richting Bremen afgezakt. Net na de verliespartij in Bremen werd in eigen huis ook Hamburg geklopt. Daardoor kende Frankfurt een perfect seizoensbegin.

Op speeldag zeven werd er voor de eerste keer in eigen huis verloren (0-1 tegen Karlsruhe). Twee weken later werd dat tegen Leverkusen rechtgezet. Speeldag tien luidde echter een eerste keer problemen in voor Frankfurt. Nürnberg stuurde Eintracht met 5-1 huiswaarts. In de zes daaropvolgende wedstrijden werd er ook niet gewonnen wat goed was voor een 5/21. Helemaal op het einde van de eerste ronde klopte Frankfurt Duisburg nog met 0-1. Daardoor won het nog wat plaatsjes en sloot het de heenronde af op een knappe en onverhoopte negende plaats.

Wat brengt de toekomst ?

We vrezen dat Frankfurt een beetje hetzelfde lot beschoren is als Bielefeld vorig seizoen. Toen stond Bielefeld na de heenronde in de subtop en niemand dacht nog aan degradatie. In de tweede ronde werd echter duidelijk dat Bielefeld boven zijn stand stond gerangschikt. Aangezien Frankfurt over een kleine kern beschikt mogen ze zeker niet op hun lauweren rusten.

Uitblinker – Ontgoocheling

Eintracht Frankfurt is vooral collectief heel sterk. Toch zijn er ook uitblinkers. Zo is er Albert Streit die voor creativiteit zorgt, maar jammer genoeg voor Frankfurt trekt hij naar Schalke. Ook de prestaties van Kyrgiakos en Meier mogen gezien worden.

Takahara heeft de verwachtingen dan weer niet kunnen inlossen. De Japanse spits kwam in acht wedstrijden niet tot scoren. Hij werd inmiddels ook verkocht.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties