Grindheim definitief van Heerenveen

viki meeuwis
| 0 reacties
Grindheim definitief van Heerenveen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder kon u al op Voetbalkrant.com lezen dat Heeerenveen een overeenkomst had bereikt met VÃ¥lerenga IF met betrekking tot de overname van de Noorse middenvelder Christian Grindheim.

De club is nu ook rond met de speler zelf wat betreft de financiële details. Heerenveen maakte de transfer vanmiddag bekend op de website van de club. De Noor heeft een contract getekend voor 4,5 jaar.

Grindheim is 24 en staat in Noorwegen bekend als een creatieve middenvelder die zowel centraal als op rechts zijn mannetje kan staan. Hij begon zijn carrière bij Haugesund en kwam voor aanvang van het seizoen in 2005 naar Vålerenga. Datzelfde jaar  behaalde hij de landstitel met zijn VIF onder leiding van trainer Kjetil Rekdal. Hij werd tevens uitgeroepen tot beste belofte in de Tippeligaen. De jonge speler maakte grote vorderingen en toonde veel inzet, dat leidde ertoe dat hij vorig seizoen tot aanvoerder van zijn team werd aangeduid.
 
Grindheim heeft ondertussen vijftien caps bij de nationale ploeg en heeft ook Europese ervaring. Zo trad hij met Vålerenga aan in het Scandinavische clubtornooi, de Royal League, en speelde hij zowel in de UEFA Cup als in de kwalificatiematchen voor de Champions League.
 
Heerenveen volgde Grindheim al langer, al sinds zijn tijd bij Haugesund. Vorig jaar al had de Friese club al een bod gedaan maar toen vond de club het bedrag te laag. Grindheim had nog een contract tot het einde van het seizoen 2009.
 
Grindheim zelf is tevereden met de transfer: “iedere speler die bij Vålerenga hoopt ooit de kans te krijgen om in het buitenland aan de slag te gaan. Heerenveen is een club die voor veel Scandinavische spelers een springplank geweest in hun carrière.”
 
Oud-Heerenveen speler Daniel Berg Hestad liet eerder deze week in een Noorse krant optekenen dat hij Grindheim een verblijf in Heerenveen alleen maar kon aanraden. Overigens zal Grindheim niet de enige Noor zijn in die ploeg, ook zijn landgenoot André Hanssen zit bij Heerenveen.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties