Blijven achtervolgers in het spoor van Real?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Blijven achtervolgers in het spoor van Real?
Foto: © SC

De Spaanse media zijn nog volop de verloren bekerwedstrijd van Real in Palma de Mallorca aan het analyseren en de volgende speeldag staat al voor de deur. Barça en Sevilla komen vanavond al in actie. Morgen speelt leider Real bij hekkensluiter Levante.

Barcelona treedt vanavond om acht uur aan tegen promovendus Murcia dat op het eerste zicht in de veilige linkerkolom staat, maar slechts vier punten boven de degradatiezone staat. Coach Rijkaard moet het zonder de geblesseerden Deco, Ronaldinho, Messi en Edmilson – de Braziliaanse middenvelder verliet afgelopen woensdag in tranen het terrein tijdens de bekerwedstrijd tegen Sevilla – stellen. In tegenstelling tot Touré (Ivoorkust), is Eto’o nog wel van de partij. De spits kreeg toelating van de Kameroense voetbalbond om de partij van vandaag nog af te werken, alvorens naar de Africa Cup te vertrekken. De bezoekers konden nog nooit winnen in Camp Nou en coach Lucas Alcaraz rekent voor de doelpunten op zijn spitsen Baiano en Goitom.
 
Athletic ontvangt vanavond in het eigen San Mamés Sevilla dat stilaan dichter bij de Europese plaatsen sluipt. De Andalusische bezoekers werden groot toen Joaquín Caparrós – momenteel coach bij de thuisploeg – aan het roer stond. Caparrós prees zijn oude liefde als de beste spelersgroep van de Spaanse liga. De hispalenses staan op drie punten van de begeerde zesde plaats en moeten winnen om de aansluiting niet te missen. Coach Jiménez moet het wel zonder zijn Afrikanen Kanouté, Keita en Koné stellen. Luis Fabiano en Dragutinovic zijn geschorst. Onze landgenoot De Mul heeft een plekje op de bank.
 
Morgen speelt leider Real Madrid in Valencia tegen rode lantaarn Levante. Beide ploegen verloren afgelopen week in de Copa del Rey, maar in de competitie heeft de Koninklijke 36 punten meer dan de hekkensluiter. Coach Schuster kan niet rekenen op de geblesseerden Heinze, Soldado en Balboa; Diarra is naar de Africa Cup en Ramos is geschorst. De thuisploeg heeft dringend punten nodig als ze nog enige hoop op behoud wil koesteren. De tweede ploeg uit de Spaanse hoofdstad, Atlético, speelt eveneens tegen een ploeg uit Valencia. De mannen van Aguirre ontvangen in het eigen Vicente Calderón het wisselvallige Valencia van Koeman.
 
Grote verrassing tot hiertoe is het Espanyol van Ernesto Valverde dat morgen tegen Almería speelt. Standard-supporters kennen de coach misschien nog wel: hij kwam enkele jaren geleden met 1-7 winnen op Sclessin met zijn toenmalige club, Athletic. De pericos staan momenteel derde op één puntje van stadsgenoot Barça. Thuisploeg Almería zoekt versterking voor de tweede seizoenshelft en de clubleiding heeft zijn oog laten vallen op Barral die momenteel potten breekt bij Sporting Gijón – de revelatie in Segunda División. Villarreal – vijfde in de rangschikking – ontvangt Deportivo dat 19de staat en dringend punten nodig heeft. Coach Lotina wil dan ook spelers aantrekken om uit de gevarenzone te klauteren. Anderlecht-middenvelder Biglia is één van de genoemde spelers die de rangen van Depor zou kunnen versterken.
 
De overige wedstrijden van zondag zijn Betis tegen Getafe – de enige ploeg die zich afgelopen week zo goed als zeker verzekerde van de volgende ronde in de Spaanse beker (3-0 winst tegen Levante), Valladolid tegen Recreativo, Osasuna tegen Racing en Zaragoza tegen Mallorca – de ploeg die donderdag Real een 2-1 nederlaag aansmeerde in de Spaanse beker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties