STVV klopt Veldwezelt in oefenpartij

Mario Lelievre

In de voorbereiding op de terugronde won STVV gisterenavond met 3-1 van Veldwezelt.

De kanaries starten offensief met een kopbal Coulibaly maar net over en Cantaluppi ziet zijn vrijtrap vanop 30 meter in de handen van de doelman van de tegenstander belanden. Op het kwartier trapt Hollands aan de overkant de eerste echte kans voor Veldwezelt maar net naast. Net voor het half uur maakt Peeters, op aangeven van Coulibaly, er 1-0 van. Goed vijf minuten later komt Veldwezelt op gelijke hoogte via Stoffels, 1-1. Meteen nadien scoort Peeters aan de overkant zijn tweede van de avond, 2-1.

Tweede helft, Peeters gaat op zijn elan verder en trapt na vijf minuten maar een metertje naast. In de 71e minuut een mooie voorzet van Peeters, Buvens trapt onderkant lat maar de bal botst aan de verkeerde kant van de doellijn. Even later voorzet Delorge, Goyvaerts kopt naar de grond, de doelman van Veldwezelt brengt knap redding. Met nog 10 minuten te gaan komt Van Oudenhove er in voor Chimedza. In de 83e minuut een vrije trap voor STVV, Buvens trapt in de muur, Van Dessel trapt in de herneming in de handen van Weyer. Even later wissel Gobec voor Peeters. Met nog drie minuten te gaan legt Coulibaly de 3-1 eindscore vast.

Rocky Peeters was gisterenavond blijkbaar geïnspireerd door de komst van de nieuwe Schotse supportersclub van geel-blauw die aanwezig was op Staaien. Peeters -zelf half Schot via moeders zijde- zal de peter worden van deze nieuwe STVV-fanclub.