Trainers na Berchem - Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout

In vierde klasse B wist Berchem Sport op eigen veld te winnen van Grimbergen. Voetbalkrant vroeg de trainers van beide ploegen om een reactie.

Trainer Colin Andrews van Berchem Sport was een gelukkig man nadat zijn team een 2-1 zege boekte tegen Grimbergen. Het was de eerste zege onder zijn bewind bij geel-zwart.

"Over de eerste helft valt in mijn ogen weinig te schrijven" opende Andrews. "We wisten op voorhand dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden, dit Grimbergen kwam om zich in te graven en dat is ook zo gebleken. Onze doelman heeft amper moeten ingrijpen. Na de rust stond er maar één ploeg op het veld en we kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Ik moet mijn spelers feliciteren met de mentaliteit die ze getoond hebben na het tegendoelpunt, ze hebben een vuist gemaakt en zijn er blijven voor gaan. De scheidsrechter wou blijkbaar nog iets forceren in de slotfase want voor het minste blies hij fout tegen ons, we gaven echter geen kansen meer weg, integendeel we kregen zelf nog de beste mogelijkheden om de score verder op te drijven."

In het Grimbergse kamp was er uiteraard enige teleurstelling te bespeuren. Toch vond trainer Luc Cauwenbergh niet dat zijn ploeg collectief gefaald had.

"Verdedigend zat het heel goed in de eerste helft en in de tweede helft was dat ook nog tamelijk goed. Onze individuele fouten zijn afgestraft, maar dat mag niet op heel de ploeg afgeschoven worden." Cauwenbergh zag ook dat Berchem-doelman Van Den Bossche rood had kunnen krijgen voor de strafschopfout op Weynants, al wou de bezoekende coach er niet veel woorden aan vuil maken. "Die doelman had rood moeten krijgen, maar daar wil ik zelfs niet eens over beginnen." Grimbergen behaalde tot dusver slechts één puntje tegen de laatste vier ploegen uit de klassering. Toch bevatte de wedstrijd tegen Berchem volgens Cauwenbergh een ander scenario. "In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Ukkel en Evergem hadden we vandaag geen off day. Zuivere individuele fouten liggen aan de basis van deze nederlaag."