Komt Lehmann volgend jaar naar Bayern?

Nico Wieme
| 0 reacties
Komt Lehmann volgend jaar naar Bayern?
Foto: © SC

Komt doelman Jens Lehmann na zijn afhaken voor Borussia Dortmund volgend seizoen naar Bayern München? Die kans bestaat, aldus de Duitse krant Bild.

Gisteren liet Bayern Münchens doelmannentrainer Sepp Maier een ballonnetje op over een mogelijke aanwerving van Jens Lehmann aan het einde van dit seizoen. “Na het afhaken van Oliver Kahn wordt Michael Rensing de nummer één volgend seizoen. Maar misschien komt nu ook wel Lehmann naar ons. Dat is mogelijk.”
 
Nu Jürgen Klinsmann de nieuwe trainer van FC Bayern wordt, zou het best wel eens kunnen dat hij zijn WK-doelman naar Beieren haalt. Lehmanns contract bij Arsenal loopt af op 30 juni van dit jaar. Teammanager van de Duitse nationale ploeg, Oliver Bierhoff, zegt daarover in Bild am Sonntag: “Dat Klinsmann en Lehmann bij elkaar passen, is duidelijk. In voetbal kan alles. Wie had drie dagen geleden gedacht dat Jürgen de nieuwe Bayerncoach zou worden?”
 
De Duitse recordkampioen wil in ieder geval een internationaal ervaren tweede keeper aantrekken, die onmiddellijk op hoog niveau in de Champions League moet meekunnen, mocht de geplande nummer één, Rensing, een vormcrisis beleven of geblesseerd geraken. De vervanger moet echter bereid zijn tegen een vorstelijk loon vrijwillig op de bank plaats te nemen. Rensing zou tijdens de dagelijkse trainingen veel van Lehmann kunnen leren, die zelf na zijn carrière vooruitzichten zou hebben als keeperstrainer bij de Zuid-Duitsers.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties