Liverpool sprak met Klinsmann

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool sprak met Klinsmann
Foto: © SC

De laatste maanden doken hardnekkige geruchten op dat Liverpool FC op zoek is naar een nieuwe manager en nu heeft één van de Amerikaanse eigenaars ook toegegeven dat er grote twijfels waren.

Tegenvallende resultaten, een dreigende uitschakeling in de Champions League en ruzie over het transferbudget leidden tot onzekerheid over de situatie van manager Rafael Benitez. Co-eigenaar Tom Hicks heeft nu ook toegegeven dat hij in november sprak met Jurgen Klinsmann. Hij wou inspelen op de geruchten dat Benitez naar Real Madrid zou verhuizen en een optie achter de hand houden.

Het lot van Benitez hing begin december aan een zijden draadje. Klinsmann kwam toen uitdrukkelijk in beeld, maar begin december had het bestuur een goed gesprek met Benitez. Daarna werd besloten met de Spaanse manager door te gaan. Hij zou sindsdien de volledige steun genieten van Hicks, en diens collega George Gillet. Met Klinsmann kwamen ze nooit tot een akkoord en ze wensen hem veel succes bij Bayern Munchen.

Vraag is hoe groot dat vertrouwen van de Amerikanen in Benitez op dit moment is. De Reds plaatsten zich wel voor de volgende ronde van de Champions League, maar in de Premier League lijken ze uitgeteld. Ook in de FA Cup loopt het niet lekker en Liverpool ligt al lang uit de League Cup. Hoeveel krediet heeft Benitez? Zweeft het zwaard van Damocles onheilspellend boven zijn hoofd? Deze bekentenis van Hicks is in ieder geval geen positief signaal naar Benitez toe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties