Juventus moeizaam naar kwartfinale

Juventus heeft zich ten koste van Empoli verzekerd van en plaats in de kwartfinale van de Coppa Italia. De tegenstander wordt wellicht Inter.

De heenwedstrijd in Empoli was op een 2-1 overwinning van de thuisploeg geëindigd, dus Juventus had genoeg aan een kleine overwinning om door te gaan.

In het begin van de wedstrijd verliep alles volgens plan: al na 5 minuten opende Marchionni de score (1-0) en nauwelijks 4 minuten later verdubbelde Nedved de voorsprong, 2-0. Na 19 minuten verloor Juventus Chiellini met een ernstige blessure, waardoor Boumsong nog eens in de ploeg kwam. Empoli wou zich niet zomaar gewonnen geven en Antonini schoot de aansluitingstreffer voorbij Belardi. Op slag van rusten kopte Pozzi de gelijkmaker tegen de netten: 2-2.

Juventus kwam geprikkeld uit de kleedkamer en opnieuw volgde een vroeg doelpunt: Iaquinta gaf de thuisploeg na 48 minuten weer hoop op kwalificatie. 2 minuten later was alles al weer te herdoen: Grygera en Bousmong stonden te slapen en lieten Pozzi de 3-3 binnenschieten. Een nieuw doelpunt van Iaquinta gaf Juve weer de leiding (4-3) en de ingevallen Del Piero stelde de kwalificatie veilig met een strafschop, na een fout op Iaquinta, in de 76e minuut: 5-3.

Tegenstander van Juve wordt naar alle waarschijnlijkheid grote vijand Inter, dat de heenwedstrijd in Reggina won met 1-4.