Analyse Winteranalyses: KV Kortrijk

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Winteranalyses: KV Kortrijk
Foto: © SC

KV Kortrijk staat momenteel op de leidersplaats in tweede klasse. Het heeft zich eveneens geplaatst voor de kwartfinales van de beker van België. Voetbalkrant.com analyseert KV Kortrijk.

Vorig seizoen geraakte KV Kortrijk in de eindronde, maar daar strandde het op nul punten. Dit was te wijten aan de vele blessures, waardoor er met veel beloften werd opgetreden. Enkele spelers wilden graag naar eerste klasse en aangezien dit niet lukte via KV Kortrijk, vertrokken ze. Met het vertrek van Chen, Jarakovic, Landu Tubi, Makhloufi, Nong, Ujkani, Vandoorne en Vermast kon er gesproken worden van een lichte leegloop. Het was dan ook aan het bestuur om nieuwe spelers op te sporen. Als vervanger van Vandoorne kwam Kristof Van Hout. In de verdediging kwamen Declercq en N'Diaye erbij. Op het middenveld kwam er maar één versterking, namelijk Salah Bakour. Hij blesseerde zich echter al bij zijn debuut. Vooral in de aanval werden er versterkingen aangetrokken. Met Bétrémieux haalde Kortrijk een onbekende speler binnen, maar hij is op moment van schrijven wel Kortrijks topschutter. Istvan Bakx is eveneens één van de huidige vedetten in het Guldensporenstadion. Hij werd door Vanhaezebrouck gevonden via zoekmachine Google. Ook Beugnies, Coulibaly en Nfor kwamen er nog bij in de aanval.

Op 15 augustus 2007 begon het seizoen. KV Kortrijk verloor meteen van Union met 1-2. Vier dagen later ging het opnieuw moeizaam. Voor de Beker van België kwam het op een 0-2 achterstand tegen KVV Heusden Zolder, maar het vocht terug tot een 4-2 overwinning.  
In de tussentijd was er een hele heisa rond Geel en Namen. Na een hele soap kwam het er op neer dat zowel Geel als Namen in tweede klasse zouden spelen. Probleem: deze ploegen moeten in de kalender worden verwerkt. Op een onbegrijpelijke manier werd deze kalender vervaardigd tot een geheel dat ervoor zorgt dat het klassement het hele seizoen lang een vertekend beeld zou geven.  Enkele dagen later stond de vijfde ronde van de beker reeds op het programma. Kortrijk ontving Tubize en versloeg het met 3-1, met oa. een doelpunt van Jarakovic die zijn laatste wedstrijd speelde. De kwalificatie voor de 1/16e finales was dus binnen en Kortrijk had weer tijd om zich volledig op de competitie te concentreren. 
Het liep echter niet zo vlot in de competitie, maar ook de concurrentie liet regelmatig punten liggen. Dankzij de KBVB-soap kwam er al de terugwedstrijd tegen Union. Die werd met opmerkelijk cijfers gewonnen: 3-5. Tegen Antwerp kon er gewonnen worden met 4-1, terwijl er tegen Leuven met 4-0 werd verloren. Al snel bleek dat KV Kortrijk vooral in eigen huis sterk was. Op verplaatsing had het het telkens moeilijker. Op 14 november ontmoette het Namen in eigen huis. Het had weinig problemen met de nieuwkomer en liep 3-0 uit. In tien minuten tijd werd het echter nog 3-3.
Op 24 november was het terug tijd voor bekervoetbal. KV Kortrijk ontving Excelsior Moeskroen. Bétrémieux en Nfor maakten het verschil in de eerste helft en KVK won met 2-0. Net als vorig seizoen kon Kortrijk dus tot in de 1/8ste finales geraken van de beker.
Het nieuwe jaar 2008 begon goed voor KV Kortrijk. Op 6 januari stond de topper tegen Beveren op het programma. Er werd met 3-0 gewonnen. Een week later was het al tijd voor de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem. 1-1 na 90 minuten en in de verlengingen scoorde Nfor de winnende treffer.
Zo staat Kortrijk tot op 20 januari op de leidersplaats in tweede klasse. Het kan echter nog door verscheidene ploegen worden bijgebeend. Bij KV Kortrijk worden vooral Bakx, Bétrémieux en Nfor als uitblinkers genoemd. Met de terugkomst van Calvo en Provoost kende Kortrijk ook terug rust op het middenveld en kan de bal vlotter worden rondgespeeld. Achterin is er soms wat gebrek aan concentratie en wordt er onvoldoende uitverdedigd. Zo kon Namen de 3-0 voorsprong omzetten in een gelijkspel en kon Tubize de drie punten op eigen veld houden. Bij Peter Mollez groeit het vertrouwen elke wedstrijd en hij is de man die Kortrijk al meermaals behoedde van tegendoelpunten. Van Hout kreeg nog geen speelminuten.

KV Kortrijk heeft één transfer doorgevoerd in de winterstop.
Sven Kums werd aangetrokken van RSC Anderlecht en speelde al een uur tegen Zulte Waregem. De blessureboeg loopt geleidelijk aan leeg waardoor Vanhaezebrouck stilaan meer mogelijkheden krijgt om elke wedstrijd een ideaal elftal te laten starten. Bij KV Kortrijk mag er echter nog geen sprake zijn van een mogelijke titel. Het staat dan wel leider, maar heeft nog een moeilijk programma voor de boeg en heeft meer wedstrijden gespeeld dan zijn achtervolgers. Op 30 januari en 27 februari staat KV Kortrijk tegenover AA Gent en zal het zich proberen te kwalificeren voor de halve finale, wat vorig jaar net niet lukte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties