Bergen behoudt vertrouwen in Riga

Nico Wieme
| 0 reacties
Bergen behoudt vertrouwen in Riga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Riga hoeft nog niet meteen te vrezen voor zijn job als trainer van RAEC Bergen.

RAEC Bergen staat er niet goed voor. Met amper tien punten uit achttien wedstrijden bekleden de Henegouwers de weinig benijdenswaardige laatste plaats in de Jupiler League. De hekkensluiter behaalde in zijn laatste zeven wedstrijden amper één punt. Vorige vrijdag werd nog met 0-1 verloren tegen leider Club Brugge.

In zo'n omstandigheden is het normaal dat de trainer onder druk staat. Ook de supporters lieten zich vrijdag niet onbetuigd en belaagden Bergencoach José Riga na de wedstrijd. De arme man was zo onder de indruk dat hij niet in staat was op de persconferentie achteraf te verschijnen. In de pers werd vandaag al gewag gemaakt van een mogelijk ontslag van de Waalse trainer. Sommige media meenden te weten dat Stéphane Demol stond te trappelen om over te nemen.

In de loop van de dag heeft het bestuur van Bergen vergaderd en het vertrouwen in de coach uitgesproken. Voorzitter Domenico Leone is dus niet meteen van plan op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Het spreekt uiteraard wel voor zich dat de ploeg dringend punten zal moeten pakken, anders dreigt de positie van Riga echt onhoudbaar te worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties